Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormonlar ne durumda?
HABERİ PAYLAŞ

Hormonlar ne durumda?

Cinsellik yemek yemek, uyumak kadar doğal. Bazen erkekte cinselliğe karşı isteksizlik ya da soğuma olabilir. Hemen paniğe kapılmayın. Bu durum hormon dengenizdeki bozulmadan kaynaklanabilir. Bir uzmana başvurun ve nedenini öğrenin.

İstek duymuyorum

27 yaşındayım, bekarım. Cinsel ilişkiye artık eskisi kadar ilgi duymuyorum. Cinsellik bana heyecan vermiyor. Sizce ne yapmalıyım?

Bir üroloji uzmanı ve daha sonra gerekirse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Seks yemek yemek gibi bedeni bir ihtiyaçtır, insan en doyurucu yemekten sonra dahi bir süre sonra acıkır. Hormon dengenizde bozulma veya bir tür depresyon durumunuz olabilir.

Haberin Devamı

Meniler geri geliyor

25 yaşındayım. Eşimle ilişkide boşalıyorum ama meniler geri geliyor. Bunun sebebi nedir? Hastalık olabilir mi? Çocuk olabilmesi için meni miktarı ne kadar olmalıdır?

Hamileliği sağlayan meni miktarı değil, içindeki normalin yarı sayısında kromozom içeren ve hareketli olan sperm yani döl hücreleridir. Normal menide 1 cc’de en az 20 milyon, ortalama 40-60 milyon sperm hücresi olur, bunların en az yarısının ileriye doğru hareketli olması beklenir. Ayrıca bu hücrelerin yapısal özellikleri ve kromozomal içerikleri de hamilelik sağlamakta önem taşır. Meninin fazlasının özellikle kadın ilişki sonrası ayağa da kalkarsa yerçekimi ile dışarı gelmesi normal bir durumdur.

Sanki kramp giriyor

24 yaşındayım. 3-4 günde bir mastürbasyon yapıyorum. İdrara çıkarken yanma oluyor. Doktor idrar yollarımın iltihaplandığını söyledi. Testismin biri daha yukarıda. Bir de makatla testis arasında kalan bölgeye makatımdan sanki kılıç girer gibi şiddetli ağrı giriyor. Ne yapayım?

Yumurtaların aynı seviyede olmaması normal fizyolojik bir durumdur. Testislerdeki ağrılar bazıları yaşamı dahi tehdit edebilecek birçok nedenden ortaya çıkabilir. Sizdeki durumun daha ziyade düzensiz cinsel yaşamdan olduğunu düşünmekle birlikte bir üroloji uzmanı tarafından muayeneniz gerekli. Makat ve testis arasındaki ağrı ve idrar yaparken yanma şikayetleriniz ise idrar yolu iltahabı ile birlikte seyreden kronik bir prostat iltihabını düşündürüyor. Sizin bir üroloji uzmanına başvurarak muayene ve tetkik yaptırmanız gerekli, vakit kaybetmeyin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder