Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormonlara bakılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Hormonlara bakılıyor

Erkekte cinsel isteksizliğin nedeni psikolojik bazen de fizyolojik. Önce fizyolojik sorunlar için hormon testi yaptırılır. Çünkü hormonlardaki değişiklik isteksizliğe yol açabilir. Uzmana başvurun, nedenini öğrenin

Fitil işe yarar mı?

65 yaşındayım, eskisi kadar rahat ilişki kuramıyorum. Bir arkadaşım fitil kullanıyormuş. Bu ilaç nedir?

Bu yöntemde hasta kimyasal bir madde içeren ilacı özel cihaz ile idrar yolunun dış ağzından birkaç santim içeri sokarak penisin orta kısımlarında idrar yolunun içine bırakır.

Haberin Devamı

Hafif bir rahatsızlık hissi dışında fazla ağrı vermeyen bu uygulama ile ilaç idrar yolundan emilerek penisin dolaşımına geçer ve damarları gevşetme etkisiyle sertleşme sağlar.

Bu uygulamanın etkisi herkeste yeterli değil ve aynı netice alınamayabiliyor. Bunu yeterli görerek bu yöntemi halen tercih eden hastalarım mevcut.

Dibinde acı oluyor

24 yaşındayım. Benim cinsel organım sertleştiğinde yukarıya doğru bakıyor. Elimle aşağıya doğru bastırdığım zaman penisimin dibinde acı oluyor. Acaba neden böyle, bir rahatsızlık olabilir mi?

Penisin sertleştiğinde yukarıya doğru bakması normal bir durumdur. Ve yine sertleşen penisi elinizle aşağıya ittirdiğinizde de acıma hissetmeniz gayet doğaldır.

Neden bunu bir sorun olarak gördüğünüzü anlayamadım. Bu bir sorun olmadığından fizyolojik bir durum olduğundan ameliyat olmanız için de bir gerek olduğunu düşünmüyorum.

Neden isteksizim?

41 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken isteksizim. Bugüne kadar böyle bir problem yaşamamıştım. Yaklaşık 1 yıldır hiç zevk almıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Ne yapmam gerekir?

Cinsel istek, yani libidonun azalması bazı psikolojik ve fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. Önce bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalısınız.

Özellikle bazı hormonal dengelerin değişmesi sonucu libido düşüklüğü ortaya çıkabilir ve bu durum detaylı tetkiklerle değerlendirilerek tedavi edilebilir.

Fiziksel bir neden saptanamazsa profesyonel bir psikolojik yardım alınmalıdır. Dönemsel depresyonlardan başlayarak çeşitli psikolojik durumlar libidoyu olumsuz etkileyebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder