Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormonlara baktırın
HABERİ PAYLAŞ

Hormonlara baktırın

Bazen erkekte isteksizlik ya da cinsellikten soğuma görülebilir. Panik yapmayın, bu durum hormon dengenizdeki bozulmadan kaynaklanabilir. Bir uzmana başvurun ve yapılan testlerle nedenini öğrenin.

Soru: İstek duymuyorum 32 yaşındayım. Cinsel ilişkiye artık eskisi kadar ilgi duymuyorum. Ne yapmalıyım?

[[HAFTAYA]]

Cevap: Bir üroloji uzmanı ve daha sonra gerekirse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Seks yemek yemek gibi bedeni bir ihtiyaçtır, insan en doyurucu yemekten sonra dahi bir süre sonra acıkır. Hormon dengenizde bir bozulma veya bir tür depresyon durumunuz olabilir.

Haberin Devamı

Soru: Eşim cinsellikten hiç hoşlanmıyor 34 yaşındayım, 3 yıllık evliyim ve cinsel ilişkiye düşkünüm. Eşim çok isteksiz. Adeta görev yapar gibi ilişkiye giriyor. Sorduğumda cinsel isteğinin olmadığını söylüyor. Ne yapmalıyım?

Cevap: Cinsel istek bozuklukları cinsel isteğin azlığı veya yokluğu görülebilir. Organik ve psikolojik nedenlerle oluşabilir. Cinsel aktiviteye veya fantezilere karşı isteksizlik ve ilgisizlik vardır. Cinsel isteksizlik kadınlarda daha sık görülür. Yapılan çalışmalar erkeklerdeki cinsel isteksizliğin yüzde 15, kadınlardaki oranın ise yüzde 35’e vardığını göstermiştir. Kadın, hayatı boyunca hiç tatmin olmamıştır ya da cinselliğe olan ilgisi sonradan azalmıştır. Bu problemi yaşayan kadınlar çok zor ve nadiren orgazm olurlar. Uzun sürerse yardım alınabilir Cinsel isteksizliğin nedenleri arasında; cinsel organlara veya hormonal dengeye ait bozukluklar, bazı ilaçlar, kendine güvensizlik, partnerle cinsellik dışında olumlu paylaşım yaşayamama, yoğun stres ve depresyon sayılabilir. Cinsel tiksintiler ise cinsel aktiviteye, cinsel organlara ya da sıvılara karşı olabilir. Sebepleri arasında çocukluktaki gelişme dönemlerine ait takıntılar, yanlış veya yetersiz cinsel bilgiler, tecavüze veya travmaya maruz kalma, partnerin uygunsuz ve taciz edici yaklaşımları, cinselliğe karşı korku ve endişe sayılabilir. Çiftler birbirlerine cinsel istek ve tercihlerini iletebilmeli, sabırlı ve anlayışlı olmalı, cinsellik dışında da uyumlu bir birliktelik sağlamalı yani aynı zamanda iki iyi arkadaş olmalıdırlar. İstek bozukluğunun devam etmesi halinde tıbbi yardım alınmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder