Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İç çamaşırı dar olmamalı
HABERİ PAYLAŞ

İç çamaşırı dar olmamalı

Pek çok erkeğin tercih ettiği dar iç çamaşırları yumurtaların gereğinden fazla ısınmasına neden olabilir. Bu artan ısı da yumurtaların sperm hücresi yapma fonksiyonunu olumsuz etkileyerek döllenme gücünü azaltabilir.

İLAÇLARIN FAYDASI OLMADI

50 yaşındayım. 2 kez evlendim ama cinsel yaşamım kötüydü. Şimdi sertleşme olmuyor ve erken boşalıyorum. Ürolog, sorunun psikolojik olduğunu söyledi. İlaçların faydası olmadı. Üçüncü kez evlensem nasıl hareket etmeliyim?

50 yaş günümüzde olgunluk çağı olarak kabul edilmekte olup cinsel isteksizliğinizin tedavi edilebilir olduğunu düşünüyorum. İmpotans tedavisi multidisipliner yani birden çok tıbbi branşı ilgilendiren bir konudur. Bir üroloji uzmanı ile görüşüp netice alamadınızsa, konu ile özel olarak ilgilenen bir androloji uzmanına başvurun. Androloji impotans (sertleşme sorunları) ve infertilite (kısırlık) konularında yoğunlaşmayı sağlayan ürolojinin bir yan dalıdır. Günümüzdeki ileri tanı ve tedavi yöntemleri ile sizinkine benzer sorunları başarı ile tedavi edebilmekteyiz.

Haberin Devamı

KISIRLIĞA YOL AÇAR MI?

20 yaşındayım. Erkeklerin giydiği dar boxer’lar kısırlığa yol açıyor mu?

Dar iç çamaşırları, sıcak ortamlarda vücuttan uzaklaşarak vücuttan daha düşük olan ısı derecesini koruyan yumurtaların bu faaliyetini engeller. Böylelikle gereğinden fazla ısınmalara neden olur. Artan ısı yumurtaların sperm hücresi yapma fonksiyonunu olumsuz etkileyerek dölleme gücünü azaltıcı rol oynar.

Gelişimi engeller mi?

12 yaşında oğlumun sol yumurtasında varikosel var. Doktor 6 ayda bir ultrason çektirmemizi söyledi. Varikosel çocuklarda görülür mü?

Varikosel genellikle ergenlik yaşlarında başlamak ile birlikte daha genç yaşlarda da rastlanabilir. İleri derecede olan ve organın sağlığını tehdit edebilecek varikosellerin zaman geçirmeden mikrocerrahi yöntem ile tedavi edilmesini şahsen tercih etmekteyim. Ama beklemek ve sperm değerlerinde bozulma görülünce ameliyat etmek de alternatif yaklaşımdır. Birçok insan el ile saptanamayan, sadece ultrason ile tanı konulan varikoseller nedeni ile gereksiz yere ameliyat edilmektedir. Ayrıca, varikosel cinsel organın gelişmesine engel değildir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder