Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İkinci çocuk istenince...
HABERİ PAYLAŞ

İkinci çocuk istenince...

Ergenlikte başlayan varikosel yıllar içinde sperm değerlerini bozabiliyor. Varikoseli olan, erken yaşta evlenen erkeğin çocuğu olabiliyor. Üzerinden birkaç sene geçtikten sonra istenen ikinci bebekte sorun ortaya çıkıyor.

Kanla karışık boşaldım

23 yaşındayım. Geçen gün mastürbasyon yaparken kanla karışık boşaldım. Yardım edin.

Meniden kan gelmesi çoğu zaman meni keseleri cidarındaki tahriş gibi çok önemli olmayan durumlardan kaynaklanır. Bu durum nadiren de olsa hayatı tehdit edebilecek çok ciddi hastalıklardan meydana gelebileceği için bir üroloji uzmanına başvurup gerekli tetkikleri yaptırmalısınız.

Haberin Devamı

Ameliyat etmiyorlar

Varikosel teşhisi konuldu. Sperm hareketliliğim normalmiş. Doktorlar neden ameliyat etmiyor? Ayrıca sperm sayı ve kalitesini nasıl artırabilirim?

Varikosel ergenlikte başlayarak ilerleyen ve sperm değerlerini bozucu etkisini yıllar içinde giderek gösteren bir sorundur. Erken evlenen varikoselli birinin bazen çocuğu olsa da birkaç yıl geçtikten sonra baba olamama şikayeti ile başvurduğunu görüyoruz. Ayrıca testislerin sperm üretme faaliyeti varikosel nedeniyle ileri derecede bozulduktan sonra başarılı bir mikrocerrahi ameliyat yapılsa dahi tam düzelme sağlanması nispeten zor olabilir.

Kısırlık ortaya çıkmadan...

Bu nedenle varikosel varsa sperm üretimine olumsuz etkileri de belirlenirse bir an önce ve tercihen mikrocerrahi teknik ile ameliyat edilmeli. Ergenlikte mikrocerrahi ile ameliyat ettiğim birçok çocuğun baba olduğunu gördüm. Bu da mikrocerrahi varikosel ameliyatının genç yaşta yapılmasının kısırlık sorununu ortaya çıkmadan engellediğinin önemli bir belirtisidir.

Böbreğimde taş varmış

42 yaşındayım. Geçen yıl sağ yumurtamda ağrı ile hastaneye gittim. Böbreğimde 1.5 santim çapında taş var. Son dönemde sertleşme problemi yaşıyorum. Ne yapabilirim?

Yaşadığınız sorun diretk olarak böbrek taşından kaynaklanmaz ama böbrek taşı nedeni ile çektiğiniz ağrıların yaşam kalitenizi düşürmesi nedeniyle performansınızda düşme olması mümkündür. Üroloji uzmanı ile görüşerek 1 santimi çapını aşmış olduğu için kendiliğinden düşemeyecek olan böbrek taşınıza gerekli müdahaleyi yaptırın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder