Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaç ya da protez önerilir
HABERİ PAYLAŞ

İlaç ya da protez önerilir

Prostat kanseri ameliyatlarından sonra idrar kaçırma ya da iktidarsızlık görülebilir.

Uygun hastada sinirlerin korunmasına çalışılarak iktidarsızlığın önüne geçiliyor. Buna rağmen sorun çıkarsa, ilaç ya da protezle tedavi sağlanıyor.

Erken mi boşalıyorum?

26 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğim zaman eğer kondom kullanıyorsam boşalma sürem 10 dakika oluyor. O an başka şeyler düşünerek bu süreyi uzatıyorum. Kondom kullanmadan girdiğim ilişkilerde boşalma sürem 1- 2 dakika oluyor. Benim sorunum erken boşalma mı?

Haberin Devamı

Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla tecrübeniz arttıkça kendinizi daha iyi kontrol edebileceksiniz.

Prostat ameliyatı oldum

2 yıl kadar önce radikal prostatektomi ameliyatı oldum. Hâlâ idrarımı tutamıyorum. 8 ay önce botoks yaptırdım, netice alamadım. Bazı günler azalsa da devam ediyor. Bana ne tavsiye edersiniz? Ereksiyon sorunu da yaşıyorum. İdrar sorununu hallettikten sonra protez taktırmayı düşünüyorum. Bana yardımcı olacak altenatif bir yöntem ya da ilaç var mı?

Prostat kanserini tedavi amacıyla yapılan ameliyatlardan sonra idrar kaçırma ve iktidarsızlık görülebilir. İktidarsızlık oluşmaması için uygun vakalarda sinirlerin korunması hedeflenir, buna rağmen sorun çıkarsa ilaçlar ve son çare olarak mutluluk çubuğu denilen silikon protezler takılabilir. İdrar kaçırma sorunu zamanla azalırsa da bazı kişilerde mesane boynuna enjeksiyonlar hatta artifisyel sfinkter denilen protezlerin takılması da gerekebilir. Bu konuda deneyimi olan üniversite kliniklerine başvurmanızı öneririm.

Genelevde olmadı

21 yaşındayım. İlk cinsel deneyimimi genelevde yaşadım ve birleşmenin orta yerinde hüsrana uğradım. Hoşlandığım bir kız var ve yakın zamanda cinsel ilişkiye gireceğimizi düşünüyorum. Onunla birlikte olurken de aynı sorunla karşılaşır mıyım acaba?

Sorununuz sanırım psikolojik, cinsel ilişki sırasında strese girmek, endişelenmek cinsel organın sertliğini aniden kaybetmesine neden olan fiziksel mekanizmaları tetikleyebilir. Doğru ortamda ve doğru kişi ile başarılı olacağınızı umuyorum ama sorun devam ederse bir üroloji uzmanı ile görüşün. Ufak bir destek ile her şey düzelecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder