Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaç yeterli olmazsa...
HABERİ PAYLAŞ

İlaç yeterli olmazsa...

Sertleşme problemi olan erkeğe önce ilaç tedavisi öneriliyor ama gerekli testler yapılmalı. İlaçlar olmuyorsa penise enjeksiyon uygulanıyor. Tüm bu tedavi yöntemleri sertleşmede başarı sağlamazsa son seçenek penis protezi.

Nasıl ölçülür?

18 yaşındayım. Penisimin boyunu nasıl ölçmeliyim? Normal bir penisin boyu ne olmalıdır ki cinsel işlemini rahat yapabilsin?

Teknik olarak rahatça duhul yapabilen 8-10 santimlik bir penis tüm fonksiyonlar için yeterlidir. Penis boyu organ sertleşmişken üst yani göbek deliği hizasından ve penisin hemen kök kısmına baskı yapılarak (burada göbeğin alt kısmından sarkan yağ dokusu ölçüm değerini az gösterir) ölçülmelidir. Penis çapının fonksiyon açısından anlamı yoktur.

Haberin Devamı

Mukayese yaparken kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun dahi geçişine imkan verecek derecede esnek olduğunu ve penis boyundaki birkaç santimlik farkın daha ziyade kendinizin farkında olduğunuz teknik olarak önemsiz bir husus olduğunu unutmayınız.

Çözüm yok mu?

54 yaşındayım. İktidarsızlık sorunuyla boğuşuyorum. İktidarsızlık konusunda cerrahi müdahale yapılıyor mu? Kimlere yapılabilir?

İlaç tedavisi etkili olmuyorsa penis içine enjeksiyon uygulamaları devreye girer. Hasta ilişki öncesinde penisine ilaç enjekte eder. Kalp hastalığı nedeniyle nitrat kullananlar bazı ilaçları kullanamazlar. İşte bu grup hastaya enjeksiyon önerilebilir. Eğer bütün tedavi seçeneklerine karşın sertleşme sağlanamıyorsa son seçenek protezlerdir. Pompalı, bükülebilen tipleri olan protez seçimine hekimle hasta birlikte karar verir. Ereksiyonda ağrı, ilişki sırasında penisin bükülmesi gibi sorunlar varsa bunlar ameliyatlarla düzelir.

Kan damlıyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra normal olarak meni geliyor ama 5 dakika sonra 1 -2 damla da kan geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana yol gösterir misiniz?

Mastürbasyon sonrası kan gelmesi normal değil, ereksiyonu uzun süre sürdürmeniz veya çok aralıklı mastürbasyon yapmanız nedeni ile bu durum nadiren ortaya çıkabilir. Mutlaka bir üroloji uzmanı ile görüşmenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder