Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaçla geçmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Varikosel yumurtanın toplar damarlarındaki varisleşme anlamına gelir ve erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden biridir. Tek tedavisi ameliyattır. Testislere zarar vermediği takdirde ameliyatın cinselliğe etkisi yoktur.

İlaç kullansam mı?

38 yaşındayım. Sol testisimde varikosel tespit edildi. 1 hafta antibiyotik tedavisi gördüm. 2’nci haftada başka bir ilaç verdiler. Ameliyat olmadan ilaç tedavisi ile yok olur mu?

Cinsel yönden ne gibi bir etkisi vardır? Varikosel yumurtanın toplar damarlarındaki varisleşmedir. Tek tedavisi ameliyattır, tercihen deneyimli ellerde mikrocerrahi teknik ile yapılmalıdır. Aksi takdirde daha yüksek oranda komplikasyonlar veya ameliyatın başarısızlığı ortaya çıkabilir. Testise zarar vermediği takdirde varikosel ameliyatının cinselliğe etkisi olmamaktadır.

Haberin Devamı

Biyopsi yapıldı

48 yaşındayım. Prostat kanseri şüphesiyle biyopsi yapıldı. Tahlillerim temiz çıktı ama psikolojim bozuldu. Şimdi idrara çıktığımda sancılar oluyor. Boşalırken de sancılar oluyor. Doktora gittim, antibiyotik aldım. Yine de kesilmedi. Sancının sebebi psikolojik olabilir mi?

Tahlilleriniz temiz çıktığına göre artık huzurlu olmalı, yılda 1-2 defa üroloji uzmanı ile görüşerek takipte kalmalısınız. Biyopsi işleminin travması ile bazen benzer şikayetler görülebilir. Uygun tedavi ile kısa sürede geçecektir.

Tıkanıklık var

26 yaşındayım ve 1 yıldır idrarda tutukluk, basınç düşüklüğü şikayetlerim var. Sinir ilaçları aldığım için ciddiye almadım. 2 ay önce idrar testi yaptırıp ultrason çektirdim. Prostatın büyüklüğü normal. Penisimde tıkanıklık var gibi hissediyorum. Ne önerirsiniz?

Sinir ilaçlarını yakın zamana kadar kullanmış olmaktan bahsettiğiniz için bazı psikolojik sıkıntılarınız olduğunu anlıyorum. Anlattığınız şikayetler, kullandığınız sinir ilaçları kadar, bu ilaçları kullanmanıza sebep olan psikolojik rahatsızlıktan da kaynaklanabilir. Bunu anlamak için öncelikle bu durumun fiziki nedenlerden kaynaklanmadığını açıkça ortaya koymak gereği vardır. Bunun için de ilk adım üroflowmetri yani idrar akım testi yaptırarak konuyu bir üroloji uzmanı ile değerlendirmek olmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder