Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaçlar sonuç vermezse...
HABERİ PAYLAŞ

İlaçlar sonuç vermezse...

Sertleşme sorunu olan erkeğin doktora gidip bazı testleri yaptırması şart. Sonuca göre tedavi belirleniyor. Önce ilaç veriliyor. Netice alınıyorsa protez gündeme gelmiyor. Çünkü protez son çare ve geri dönüşü yok...

PROTEZ OLUR MU?

51 yaşındayım, 16 yıldır tip 2 hastasıyım ve insülin kullanıyorum. Bazı ilaçlar da alıyorum. Ereksiyon sorunu için hastaneye başvurdum. Bana sertleşmeye yardımcı ilaçlardan verildi. İlacı kullanırken sonuç aldım. Protez istedim. Doktor, “Yaşın genç. Protez yaparsak 10 sene sonra yine yapmak lazım” dedi. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

Sizin yaşınızda ve durumunuzda en doğru yol, ilaçlarla netice alınabildiği sürece protez seçeneğine geçmemektir. Tercihlerinize daha uygun ilaçlar ile devam etmek için doktorunuzla konuşmanızı öneririm. Yapılabilecek ince ayarlamalar sizi mutlu edecektir. Protez ise son tercih olup artık ilaçlardan da fayda görmeyince düşünülmesi gereken çaredir. Protezin iyisinin de pahalı olduğunu ve SGK tarafından sadece en ucuz modellerin karşılandığını hatırlatırım.

Çocuk istiyorum

38 yaşındayım. Geçen mayısta rektal prolapsus ameliyatı oldum. Benden sperm gelmemeye başladı. Normal olduğunu söylediler. Acaba bu durum düzelir mi? İkinci kez baba olmak istiyorum. Bana yardım eder misiniz?

Rektal prolapsus yani makatın dışarı sarkması için yapılan ameliyatta meni kese ve kanalları veya bölgenin sinirleri zarar görmüş olabilir. Bu neden ile meninizin dışarı gelmemesi mümkündür. Durumun tetkikler ile değerlendirilip tedavi edilmesi sonucu veya tüp bebek yöntemi ile tekrar çocuk sahibi olabilirsiniz.

Geri dönebilir miyim?

Vazektomi ameliyatı ile ilgili bir yazınızı okudum. Bu ameliyattan ileride vazgeçme şansım var mı? Tekrar normal hale dönebilir miyim? Çocuğum olur mu?

Vazektomi ameliyatında geri dönüş şansı vardır. Fakat bu yöntem kalıcı olarak doğum kontrolü isteyen erkeklere uygulanmalıdır. Bir süre sonra vazgeçebilecek durumda olanlar için uygun bir yöntem değildir. İlk 1 yıl içinde geri dönüş için mikrocerrahi ameliyat ile yüksek olan şans zaman içinde azalmaktadır. Vazektomi yaptıranlar için ileride çocuk sahibi olmanın bir diğer yolu da IVF (tüp bebek) yöntemidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder