Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlişki sıklığı azalır
HABERİ PAYLAŞ

İlişki sıklığı azalır

Erkeklerde yaşla birlikte erkeklik hormonu azalıyor. Bu da cinsel isteği ve performansı etkiliyor. Tabii bir de birlikteliğin süresi, eşin tavırları, onun da yaşlanması gibi nedenlerle çiftlerin cinsel ilişkiye girme sıklığı gün geçtikçe azalıyor.

Soldaki daha yukarıda

28 yaşındayım. Sol yumurtalığım daha yukarıda. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım ama ya baba olamazsam?

Testislerin aynı hizada olmaması, birinin diğerinden hafif yukarıda olması fizyolojik yani insan yapısına uygun bir durum olup bir hastalık değildir. Hatta bu durumun hareket sırasında sıkışmayı engelleyerek kolaylık sağladığı söylenebilir. Aynı seviyede olmaları hali de normaldir. Bu gibi vücut özelliklerine odaklanıp kendine çeşitli hastalıklar yakıştırma hali kişinin psikolojik yapısından kaynaklanır. Tıpta anksiyete tabir edilen vehim seviyesi yüksek kişiler sıklıkla bu ve benzeri şikayetler ile sağlık kurumlarına başvurur. Hastalıkları erken belirtilerle saptayıp tedavi olmak ile bu konularda aşırı hassasiyet göstererek hastalık hastası hale gelmek arasında ince bir fark olabiliyor.

Haberin Devamı

Kaç ilişki normal sayılır?

52 yaşında ve 2 çocuk babasıyım. Eşimle haftada 1 kere beraber olmak istiyorum, normal mi? İlerleyen yaşla ilişki sayısı haftada kaça düşer?

İlerleyen yaşla birlikte testosteron hormonunun düşmesi libidoyu yani cinsel istek ve performansı azaltır. İlerleyen yaş ile birlikte uzun süreli partnerlikler, partnerin yaşlanması gibi nedenler ve sosyal roller de cinsel yaşamı olumsuz etkiler. Genç çiftin evliliğin başında günde birden fazla olabilecek ilişki sayısı, birkaç yıl içinde gün aşırı, çocuklardan sonraki yıllarda haftada 1-2, daha ileri yaşlarda ise daha da seyrelerek sürebilir. Bu sayı partner değişikliği halinde belirgin farklılıklar gösterebilir.

Ne sıklıkla yapılmalı?

Mastürbasyon ne sıklıkla yapılmalı? Yapılmazsa sorun olur mu? Yapılırsa yumurtaya zarar verir mi?

Meni keselerinin dolması ve cinsel arzular sonucu her erkek boşalma ihtiyacı hisseder. Bu yaşa ve kişiye göre değişiklikler gösterir. Eğer cinsel ilişki kurmazsanız ve mastürbasyon yapmazsanız uykuda boşalma gerçekleşir. Mastürbasyonun zararı yoktur, sadece fazla sık yaparsanız fiziksel ve ruhsal olarak gereksiz bir yorgunluk ortaya çıkar. Gün aşırı yapılması makul olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder