Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlk adımı birlikte atın
HABERİ PAYLAŞ

İlk adımı birlikte atın

Haberin Devamı

Çocuğu olmayan çiftlerin aynı anda muayene olması, ilk adımı birlikte atması şart. Kadınlar kadın doğum uzmanına, erkekler ise üroloji-androloji uzmanına gitmeli ve eş zamanlı muayane olmalıdır. Adım adım, kolaydan zora doğru yapılan tedavi çifti mutlu sona götürebilir...

SORU: Neden ereksiyon olmuyorum?

22 yaşındayım. Son 1 yıldır sabahları ereksiyon olmuyorum. Eskiden böyle değildi. Bu sorun mu? Herhangi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi?

CEVAP

Sabah ereksiyonlarına sık rastlanmasının sebepleri sabahları hormon seviyelerini yüksek olması, vücudun dinlenmiş olması ve gece mesanede biriken idrarın idrar kesesini iyice gererek penisten uzaklaşmaya çalışan kanın geçtiği toplar damar sistemine baskı yapması sonucu penisteki basıncın artmasına destek vermesidir. Sabah ereksiyonlarınız olmamasına cinsel istek azalması, cinsel faaliyette bulunamama gibi unsurlar da eklendiği taktirde bir üroloji-androloji uzmanı ile görüşmenizde fayda vardır. Bu olay hormon dengelerinde değişmeden psikolojik depresyona dek çok değişik fiziki ve psikojenik nedenlerden kaynaklanabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Önce hangimiz doktora gitmeli?

32 yaşında, 2 yıllık evli bir erkeğim. Korunmadığımız halde çocuğumuz yok. Hiç doktora da gitmedik. Önce hangimiz gitmeli? Ne doktoruna gitmeliyiz?

CEVAP


Çocuğu olmayan çiftler aynı anda tetkik edilmelidir. Kadınlar bir kadın-doğum uzmanı erkekler ise bir üroloji-androloji uzmanı tarafından eş zamanlı olarak değerlendirilmelidir. İlk başta direkt olarak özel bir tüp bebek merkezine gitmek doğru değildir. Tüp bebekmikroenjeksiyon yöntemlerine başvurmadan daha kolay ve ekonomik olarak birçok çift tedavi edilerek çocuk sahibi olabilmektedirler. Çeşitli ilaç tedavileri, mikrocerrahi veya endoskopik müdahaleler sonucu normal cinsel ilişki ile çocuk sahibi olamayan ama yeterli düzelme sağlanan vakalarda rahimiçi aşılama yöntemi ilk seçilecek yardımlı üreme tekniğidir. PAF-IUI adı verilen yeni bir uygulama yöntemi ile aşılama yönteminde hamilelik oranında önemli artış sağlanabilmiştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder