Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İpler erkeğin elinde
HABERİ PAYLAŞ

İpler erkeğin elinde

Haberin Devamı

40 yaşındaki erkeklerin vücudunda bazı değişiklikler oluyor, bu normal. Kas yapıları, performansları, hormonları inişe geçiyor ama cinselliği çok iyi öğrenmiş, deneyim kazanmış oluyorlar. Hem kendilerini hem de ilişkiyi kontrolleri altında tutabiliyorlar..

SORU: İsteğim aşırı mı?

32 yaşındayım ve evliyim. Haftada 2-3 kez eşimle ilişkiye girdiğim halde 6-7 defa da mastürbasyon yapıyorum. Bendeki bu aşırı cinsel istek acaba bir
hastalık mı? Üroloğa başvurmam gerekir mi?

CEVAP


Yaşınıza göre haftada 10 kez boşalma ihtiyacınız normal sınırlar içerisinde kabul edilmelidir. Sizin sorununuz cinsel tercihte ağırlığı mastürbasyona vermenizden ibaret. Fakat bu da sizin bir tercihiniz olarak kabul edilebilir ve bir sorun olarak değerlendirilmeyebilir. Bir doktora başvurmanız için herhangi bir sebep olmadığı kanaatindeyim.

[[HAFTAYA]]

SORU: Penisimi etkiler mi?

İdrar yollarımdaki kanalların tıkanık olduğu tedavi içinde penisten özel aletlerle girilerek kanalların açılması gerektiği söylendi. Tedavi sonrasında cinsel organımın işlevinde bir sorun olur mu?

CEVAP


İdrar kanallarındaki tıkanıklık ile cinsel faaliyetlerin direkt bir ilgisi yoktur. İdrar kanalınıza endoskopik bir alet ile girilerek bir darlığın saptanması,
bunun kesilerek ortadan kaldırılması sadece idrar kanalınızı ilgilendiren bir durumdur. İdrar kanalı ve etrafındaki doku sertleşmede rol almadığı gibi bu konuyu ilgilendiren damar ve sinirleri de içermez, endişe etmeyiniz.


SORU: Cinsel isteğim neden azalıyor?

45 yaşındayım. Kendimi eskisi kadar istekli hissetmiyorum. Cinsel ilişkiye girmek bana çok da cazip gelmiyor. Acaba bu yaşla mı ilgili?

CEVAP


40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir,
bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder