Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İstek kaybı geçici
HABERİ PAYLAŞ

İstek kaybı geçici

Depresyon ya da pek çok psikiyatrik rahatsızlık cinsel isteği azaltabilir veya geçici bir süre yok olmasına neden olabilir. Bu dönemde tedavi için kullanılan ilaçlar da cinsel yaşamı sekteye uğratabilir.

Çocuğumuz olmuyor

1 yıldır evliyim, penisim 14 santim. İkimiz de ilişkiden yeterince zevk alıyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Acaba neden?

Çocuk sahibi olmak için erkeğin testislerinde üretilen yeterli sayı ve hareketlilikte sağlıklı sperm hücresinin boşalmada meninin içinde olması ve kadında da herhangi bir sorun olmaması gereklidir. Penis boyu ve orgazm olmak bu konu ile direkt olarak ilgili değildir.

Haberin Devamı

Sebep depresyon mu?

Depresyondayım ve ilaç kullanıyorum. Cinselliğe olan ilgim azaldı. Acaba ilaçlara ve depresyona mı bağlı?

Depresyon başta olmak üzere birçok psikiyatrik rahatsızlık cinsel isteği azaltır ya da geçici bir süre ortadan kaldırır. Cinsel isteği olumsuz etkileyebilecek psikiyatrik rahatsızlıklar şunlar: Yaygın anksiyete bozukluğu, özellikle cinsellikle ilgili obsesif-kompülsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluk, anksiyetenin yoğun olduğu dönemlerde şizofreni gibi psikotik bozukluklar.

Kanallarım tıkalıymış

36 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Çocuk istiyorum. Eşimin problemi yok. Doktor sorunun bende olduğunu söyledi. Benim kanallarımda tıkanıklık varmış. Kanal tıkanıklığı nedir ve nasıl oluşur? Tedavisi var mı, baba olur muyum?

Tüplerde tıkanıklık 4 farklı sebebe bağlıdır. 1) Zaman içinde gelişen kistlere bağlı olarak tıkanıklık ortaya çıkabilir. 2) Doktor eliyle yani vazektomi denilen bir doğum kontrol yöntemi sonucu tüplerin bağlanmasıyla gelişebilir. 3) Doğumsal olabilir. Genetik nedenlerle nakil yolları olan tüplerin kısmen veya tamamen gelişmemesi sonucu ortaya çıkar. 4) Cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar sonucu da bu kanallarda tıkanmalar oluşabilir. Gonore (bel soğukluğu) gibi kadınlardan cinsel ilişki ile kapılan tedavi hastalıkların edilmemesi sonucu kısırlık ortaya çıkabilir. Tıkanıklık nedeni olan kısırlıkları artık özel mikrocerrahi ve endoskopik yöntemlerle çoğu vakada başarı ile giderip normal yolla hamile kalınması sağlanabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder