Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Jel daha avantajlı
HABERİ PAYLAŞ

Testosteron yani erkeklik hormonunun eksildiği durumlarda tedavisi gerekebilir. Bu durumda uygulanan jeller, sindirimden geçmez, günlük kullanıldıkları ve doğal salgıyı taklit ettikleri için avantajlı ama pahalıdır.

YENİ YÖNTENLER VAR MI?

Prezervatif ve tüpleri bağlatma dışında erkek için doğum kontrol yöntemleri var mı?

Erkeklerde de kadınlar gibi ağızdan alınan haplar veya cilt altına yerleştirilen implantlar ile sürekli vücuda ilaç salınımının sağlanması ile uzun süreli doğum kontrolü konusu gündemdedir.

Haberin Devamı

MENİ GELİYOR

Büyük abdestimi yaparken meni geliyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Neden böyle oluyor?

Bu durum muhtemelen düzensiz bir cinsel yaşam ve gereken sıklıkta boşalmama sonucu prostatın arkasında, kalın bağırsağın çıkış kısmının ön tarafında olan meni keselerinin iyice dolgunlaşması ve katı şekilde olan dışkının geçiş sırasında bu meni keselerini sıvazlaması sonucu oluşmaktadır. Herhangi bir hastalık belirtisi olmadığından tedavisi gerekmez, düzenli ve yeterli cinsel yaşam ile ortadan kalkabilir.

TESTESTERON DÜŞÜKMÜŞ

48 yaşındayım, testosteron düşükmüş. İlişkide ereksiyon kayboluyor. 1 yıl önce üroloğa gittim, ilaç verdi. İlacı bırakınca tekrar sorun başlıyor. Testesteron jellerle daha iyi sonuç alındığını yazmıştınız. Adını yazar mısınız?

Bu köşede ilaç adı tıbbi etiğe uygun olmadığı için vermiyoruz. Üroloğunuz eğer size testosteron eksikliği için hormon tedavisi önerdiyse kendisine bu jel konusunu da siz açabilir ve gereken reçeteyi alabilirsiniz. Jellerin sindirim yolundan geçmemeleri ve günlük kullanıldıklarından doğal salgılanımı taklit etmelerini avantaj olarak görmekle birlikte daha pahalı bir tedavi olacağı konusunda da sizi uyarmalıyım.

RÜYADA BOŞALMIYORUM

24 yaşındayım. Birçok kez cinsel deneyimim oldu. İlişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde gece rüyada boşalma olmuyor. Bu sorun mu?

Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder