Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Jel daha avantajlı ama...
HABERİ PAYLAŞ

Jel daha avantajlı ama...

Haberin Devamı

Testosteron yani erkeklik hormonunun eksildiği durumlarda hormon tedavisi uygulamak gerekebilir. Bu durumda uygulanan jeller, sindirimden geçmez, günlük kullanıldıkları ve doğal salgıyı taklit ettikleri için avantajlı ama pahalıdır...

SORU: Meni geliyor

Büyük abdestimi yaparken penisimden meni geliyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Neden böyle oluyor?

CEVAP


Bu durum muhtemelen düzensiz bir cinsel yaşam ve gereken sıklıkta boşalmama sonucu prostatın arkasında, kalın bağırsağın çıkış k ısmının ön tarafında olan meni keselerinin iyice dolgunlaşması ve katı şekilde olan dışkının geçiş sırasında bu meni keselerini sıvazlaması sonucu oluşmaktadır. Herhangi bir hastalık belirtisi olmadığından tedavisi gerekmez, düzenli ve yeterli bir cinsel yaşam ile ortadan kalkabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Testosteron hormonum düşükmüş

46 yaşındayım, testosteron hormonum düşükmüş. İlişkiye girdikten kısa bir süre sonra ereksiyon kayboluyor. Bir yıl önce üroloğa gitmiştim, bana bir ilaç verdi. Ama ilacı bırakınca sorun başlıyor.

CEVAP


Üroloğunuz eğer size testosteron eksikliği için hormon tedavisi önerdi ise kendisine bu jel konusunu da siz açabilir ve gereken reçeteyi alabilirsiniz. Jellerin sindirim yolundan geçmemeleri ve günlük kullanıldıklarından doğal salgılanımı taklit etmelerini avantaj olarak görmekle birlikte daha pahalı bir tedavi olacağı konusunda da sizi uyarmalıyım.

SORU: Yumurtam ağrıyor

25 yaşındayım. Yumurtalığım ağrıyor. Bir de sol yumurtalığımda misket büyüklüğünde bir yuvarlak cisim var. Ağrının sebebi ne olabilir?

CEVAP


Bu tip durumlarda muayene etmeden yorum yapmak çok hatalı olabilir ve hayati tehlikesi olan bazı hastalıkların ihmaline neden olabilir. Durumunuz basit bir kistten kaynaklanmakta olabileceği gibi acilen ameliyat gerektiren bir tümör de olabilir. Sizin yapmanız gereken en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder