Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kabakulak ihmale gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Kabakulak ihmale gelmez

Ergenliğe girdikten sonra kabakulak geçiren erkeklerde virüs yumurtayı etkiler, yumurta şişer, ağrı yapar. Bu yüzden kabukulak vakit kaybetmeden erken tedavi edilmeli. Bunlar yapılmazsa sperm hücreleri bozulabilir, kısırlık görülebilir.

Sperm gelmiyor

15 yaşındayım. Mastürbasyonların hiçbirinde sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Ne yapayım?

Ergenlik yaşı kişiler arasında farklılık gösterebilir, herkesin bir biyolojik saati vardır. Günü gelince hormonlar salgılanır ve cinsel olgunlaşma başlar. Önümüzdeki 12-18 ayda bu değişiklikler başlayacaktır. Kendinize gereksiz sıkıntı yaratmayın.

Haberin Devamı

Tam sertleşmiyor

Ben günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden?

Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

Baba olabilir miyim?

17 yaşındayken kabakulak geçirdim. Köşenizde küçükken kabakulak geçirenlerin ileride kısır olabileceklerini okudum. Bu doğru mudur? Çocuk sahibi olmak istediğinde sorun olur mu?

Ergenliğe girdiği dönemden sonra kabakulak geçirenlerin üçte bir kadarında virüsün yumurtayı da etkilemesi sonucu kabakulak orşiti görülür. Bu durumda yumurta şişer, ağrılı ve çok belirgin bir tablo ortaya çıkar. Bu durumun gerçekleştiği hastaların üçte bir kadarında da bu durum her iki yumurtayı da etkileyebilir. Eğer ergenlikte geçirilen kabakulak orşiti her iki yumurtayı da etkiler ve erken dönemde gerekli tedavi yapılmaz ise yumurtanın içindeki sperm üreten hücreleri bozarak kısırlık sebebi olabilir.

Hemen sertleşiyor

22 yaşındayım. İlgi duyduğum bir kızla konuştuğumda akıntı oluyor. Ne yapmalıyım?

Bu fizyolojik bir refleks ile salgı bezlerinizin harekete geçmesinden oluşuyor. Gelen kayganlaştırıcı salgıdır, meni değil. Bu hastalık olmadığından, tedavi de gerekmez. Limon görünce ağız sulanması da bu şekilde bir reflekstir. Normal bir durum, sorununuz yok.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder