Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kalıcı etkisi olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Kalıcı etkisi olmaz

Saç dökülmesini önlemek için kullanılan bazı ilaçlar erkeklik hormonunu düşürerek libidoyu yani cinsel arzuyu azaltabiliyor.

Ama bu ilaçların etkisi geçici. Bırakıldığında sorun ister psikolojik isterse hormonlardan kaynaklansın ortadan kalkıyor

SORU: İktidarsız mıyım?

54 yaşındayım. 12 yıldır şeker hastasıyım. Son zamanlarda cinsel ilişkiye karşı hiç ilgim yok. Ayrıca sertleşmede olmuyor. Acaba şeker hastalığı iktidarsızlığa neden olur mu?

CEVAP

Şeker hastalarında hem nörolojik, hem de damarsal sorunlar ortaya çıkabiliyor. Şeker hastalığı özellikle tedavi edilmediği taktirde sinir sistemi üzerinde son derece olumsuz etkiler yaratır.

Haberin Devamı

Göz sinirlerini tahrip ederek görmeyi engelleyebileceği gibi penise beyinden mesaj ileten sinirler üzerinde de tahribat yapabilir.

Bu sistemin çalışmaması da iktidarsızlığa neden olabilir. Ayrıca şeker hastalığında ortaya çıkabilen ciddi damarsal sorunlar da penise giden kan miktarını azaltarak sertleşme bozukluğu yapar.

SORU: İlaç kısırlık yapar mı?

Bende erkek tipi saç dökülmesi var. Bunun için dermatoloji uzmanına gittim. Bana bir ilaç verdi ve “6 ay, 1 yıl kadar kullan. Sonuca göre tedaviye devam ederiz” dedi. İlacın yan etkileri başladı. Bu ilacın kısırlık yaptığı söyleniyor, doğru mu? Sizce bu ilacı bırakmalı mıyım ya da yan etkileri ilacı bıraktığım zaman geçer mi? Kısırlık yapar mı?

CEVAP

Saç dökülmesi için kullanılan bazı ilaçların testosteron yani erkeklik hormonunu düşürererek libido tabir ettiğimiz cinsel arzuyu azalttığı bilinmektedir.

Durumunuzun bundan mı kaynaklandığı ya da psikolojik mi olduğu ancak hormon testleri ile anlaşılabilir.

Kullandığınız ilacın etkisi geçici olduğundan bırakmanız halinde ister psikolojik olsun ister ise hormonlarınız bir miktar etkilenmiş olsun sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

SORU: 8 aydır ilişkiye girmedim, sorun olur mu?

28 yaşındayım. En son 8 ay önce cinsel ilişki yaşadım, 8 aydır sevgilim olmadığı için cinsel ilişkiye girmedi. Acaba bu durum sağlığımı etkiler mi?

CEVAP

Uzun süre cinsel ilişkide bulunmamak insanda fiziki bir problem yaratmaz.

Haberin Devamı

Herhangi bir şekilde boşalmamanın bazı insanlarda kasıklarda ağrı veya dolgunluk hissi yarattığı bilinmektedir.

Bu durumda ise meni keselerinden dışkılama esnasında taşma şeklinde veya uykuda rüyalanma ile boşalma görülür.

SORU: Penisim hemen sertliğini kaybediyor

31 yaşındayım, 15 günlük evliyim. Evlenmeden önce cinsel hayatımda hiçbir sorun yaşamadım. Eşimi çok seviyorum.

Sorunum ön sevişmede sertleşen penisimin birleşme sırasında sönmesi. Bu sorunumu çözmek için nereye başvurmalıyım?

CEVAP

Bu muhtemelen sadece psikolojik bir sorun.

Bir üroloji kliniğinin androloji ile ilgilenen poliklinigini tercih edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder