Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kan şekeri dengede mi?
HABERİ PAYLAŞ

Kan şekeri dengede mi?

Şeker hastalığı yıllar içinde damarlar ve sinirler üzerinde tahribat yaratıyor ve erkekte sertleşme zorluğu görülüyor. İlaçlar ve kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasıyla sorunun ilerlemesi yavaşlatılıyor.

Yan etkisi var mı?

Testosteron yani erkeklik hormonum yapılan testler sonucu düşük çıktı. Sakal ve bıyığım az çıkıyor. Kaslarım zayıf ve boyum kısa. İğne ya da hormon ilaçlarından kullansam olur mu? Yan etkisi var mı?

Hormonların bilinçsiz kullanılması yarar değil, zarar verir. Kesinlikle bir uzman doktor kontrolü olmadan hiçbir hormon ilacı, ne amaçla olursa olsun, kullanılmamalıdır. Hormonlar vücuttaki tüm diğer hormonları ve diğer mekanizmaları etkileyerek hiç istenmeyen yan etkilere yol açabilirler. Sadece uzman doktor kontrolünde ve eksik olanın yerine konulması için gerekli dozda hormon kullanılabilir.

Haberin Devamı

Taş yüzünden mi?

9 ay önce kasıklarım ağrı vardı. Sol yumurtalıkta varikosel tespit edildi. Ameliyat oldum. Ama hem ameliyat izi kaldı hem de ağrı geçmedi. Doktora gittim, böbreğimde pirinç tanesinin çeyreği büyüklüğünde taş olduğunu, bunun ağrı yapabileceğini söyledi. Yumurtalıklarımda hassasiyet hissediyorum. Nedeni ne olabilir?

Sol böbrekteki taş da varikosel de sol torbanıza yansıyan ağrıya neden olabilir. Varikosel ameliyatı her zaman ağrıya çözüm olmaz, ameliyat sonrası iz kalması ise gayet normal bir durumdur.

Gücüm git gide azalıyor

12 senedir şeker hastasıyım. Son zamanlarda cinsel gücüm giderek azalıyor. Bazen ilişkiye bile giremiyorum. Bu kullandığım insülin iğnesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

Şeker hastalarının yaklaşık yarısında görülen sertleşme sorunu hastalık ve yaş ilerledikçe artış gösterir. Bu duruma şeker hastalığının damarlar ve sinirler üzerinde gösterdiği tahribatın yıllar içinde ilerlemesi yol açar. İlaçlar ile kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması bu süreci yavaşlatır ve geciktirir. Ama sizin durumunuzda performansınızı artıracak ve sürdürecek önlem ve tedaviler uygulamak mümkündür. Günümüzde her ne sebeple olursa olsun, her tür sertleşme sorununa bir çözüm getirilebilmekteyiz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder