Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kan şekeri dengelenmeli
HABERİ PAYLAŞ

Kan şekeri dengelenmeli

Şeker hastalığı yıllar içinde damarlar ve sinirler üzerinde tahribata yol açıyor ve erkeklerde sertleşme sorunlarına neden oluyor. İlaçlar ve kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasıyla süreç yavaşlatılabilir.

İlişkiye giremiyorum

15 senedir şeker hastasıyım. Cinsel gücüm giderek azalıyor. Bazen ilişkiye bile giremiyorum. Acaba insülin iğnesinden mi kaynaklanıyor?

Şeker hastalarının yaklaşık yarısında görülen sertleşme sorunu hastalık ve yaş ilerledikçe artış gösterir. Buna şekerin damarlar ve sinirler üzerinde gösterdiği tahribatın yıllar içinde ilerlemesi yol açar. İlaçlar ile kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması bu süreci yavaşlatır ve geciktirir. Ama sizin durumunuzda performansınızı artıracak ve sürdürecek önlem ve tedaviler uygulamak mümkündür. Günümüzde her ne sebeple olursa olsun, her tür sertleşme sorununa çözüm getirilebilmekteyiz.

Haberin Devamı

Sorun bendeymiş

33 yaşındayım, çocuğum olmuyor. Karımın sorunu yokmuş. Acaba benim ilk önce nereye başvurmam gerekiyor? Tedaviye eşimle birlikte mi gitmeliyim?

Üroloğa hatta bir androloğa başvurun. Androloji iki kollu bir bilim dalıdır. Bir kolu kısırlık yani infertilite, diğer kolu da impotans. Çiftler direkt tüp bebek merkezlerine değil, önce doktorlara başvurarak tedavi olmalıdır. Böylelikle birçok basit sorun tedavi edilir, doğal yoldan çocuk sahibi olunabilir. Tüp bebek gibi pahalı ve komplikasyonlu bir yöntem, sadece gerek duyulan çiftlerde ve son çare olarak uygulanmalıdır. Mesela yumurtasında kanser başlangıcı olan erkeğin sperm sayıları azalır ve bu kişi bir ürolog tarafından görülmeden tüp bebek uygulamasına girerse hayatı tehlikeye girer. Aynı şekilde basit bir girişim ile düzelecek bir sorun da atlanabilir.

Sertleşme sürmüyor

29 yaşında, 1 yıldır evliyim. Karım ilk gece eşim paniğe kapıldı. Ben çok etkilendim. Bu yüzden düzenli seks hayatımız olmuyor. İlişkide ereksiyon kaybına uğruyorum. Bu nedenle ilişkiye giremiyorum. İkimizin de mutsuz olmasına neden oluyor. Ne yapmalıyım?

Durumunuz eşinizin reaksiyonundan kaynaklanmış ve tamamen psikolojik. Psikolojik yardım yeterli olmazsa bir ürolojiandroloji uzmanı size yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder