Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Karar testle verilir
HABERİ PAYLAŞ

Karar testle verilir

Nasıl kurtulurum?

5 ay önce mesane ameliyatı oldum. İdrarı boşaltmak için katater kullanıyorum. Kliniğe gittim, doktor MR’la işeme testine yolladı. Bu rahatsızlıktan nasıl kurtulabilirim?

Mesane kastan yapılı ve içi boş bir organdır, böbreklerden gelen ve içinde depolanan idrarı uygun zamanda kasılarak vücut dışına atar. Çalışma mekanizması bu anlamda en önemli organlarımızdan olan kalbe çok benzerlik gösterir. Divertikül dediğiniz olay bu kastan yapılı organda tıpkı otomobil lastiklerinde görülebileceği gibi bir baloncuk oluşmasıdır. Cidarında kas olmadığından içi boşalmayan bu baloncuk ameliyat ile alınmış ama mesane kasınızdaki bir rahatsızlık sonucu idrarınızı ancak her seferinde idrar yolunuzdan ince bir borucuk sokarak yapabilmektesiniz. Bu durumun düzelmesi sebebe ve çoğunlukla da zamana bağlıdır. Böbreğinizin dış kısmındaki kistlerin mesanedeki rahatsızlıkla ilgisi yoktur, birçok insanda da görülebilir, endişe etmeyiniz.

Haberin Devamı

İlaç fayda etmiyor

35 yaşındayım ve bekarım. Fazla mastürbasyon yaptığım için testosteron hormonum düşük çıktı. Erken boşalma için doktora gittim. Verdiği ilaçların faydası olmadı. Bana yardım edin.

Fazla mastürbasyon yapmak ile testosteron hormonu azlığının ilgisi yoktur. Hormonlarınızın tetkikler sonucu gerçekten düşük olduğu saptanır ise bu durumun sebepleri saptanarak tedavi edilir. Eğer tedavi sonucu hormon seviyeleri normal değerlere yükseltilemiyorsa dışarıdan uygun şekil ve dozlarda hormon tedavisi yapılır. Bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurunuz.

Engel olamıyorum

18 yaşındayım. 18 santimlik penisim var. Sizce bu normal mi? Günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bazen yorgunluk da yapıyor ama engel olamıyorum. Ayrıca çevremdekileri düşünerek mastürbasyon yapıyorum. Sapık olabilir miyim?

Gayet normal birisiniz, neden sapık olasınız? Her şeyiniz gayet normal ama fazla mastürbasyon gereksiz yorulmanıza neden oluyor; günde 1’i geçmezseniz daha rahat edersiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder