Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kaynağı bulunmalı
HABERİ PAYLAŞ

Kaynağı bulunmalı

Boşalma sırasında erkekten hiç sperm gelmemesi ortada bir sorun olduğunun göstergesidir. Meni miktarı cinsel perhize bağlı olarak azalır ya da çoğalır. Böyle bir durum varsa uzmana başvurun. Çünkü bu tıkanıklıktan, iltihaptan, şeker veya nörolojik rahatsızlıklardan kaynaklanabilir

Soru: Ağrım var 25 yaşındayım. Yumurtalıklarımdan ağrı çekiyorum. Bir de sol yumurtalığımda misket büyüklüğünde bir yuvarlak cisim var. Ağrının sebebi ne olabilir?

Cevap: Bu tip durumlarda muayene etmeden yorum yapmak çok hatalı olabilir ve hayati tehlikesi olan bazı hastalıkların ihmaline neden olabilir. Durumunuz basit bir kistten kaynaklanmakta olabileceği gibi acilen ameliyat gerektiren bir tümör de olabilir. Sizin yapmanız gereken en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmaktır.

Haberin Devamı

Soru: Sperm gelmiyor 20 yaşındayım. Bu yaşıma kadar olan hep mastürbasyon yaptım. Ama benden sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Arkadaşlarımdan sperm geliyormuş. Ne yapmalıyım?

Cevap: Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir. Bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır. Normal bir boşalmada ortalama 1.5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeniyle tıkanması bu duruma sebep olabilir. Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmeli, ilaç veya ameliyatla tedavi edilmelidir.

Soru: Kasıklarım ağrıyor 16 yaşındayım, mastürbasyon yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Bunun sebebi nedir, büyüdüğüm zaman sorun yaratır mı? 2-3 defa arka arkaya yapınca çok ağrıyor. Bana cevap gönderir misiniz

Haberin Devamı

Cevap: Günde bir defadan fazla mastürbasyon sizi beden ve ruh olarak yorar, hiç gerek yok. Kasık ağrılarınız zararsız da olsa bu zorlanmanın bir neticesi. İleride bir sorun yaratmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder