Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilo veren mutlu yaşıyor
HABERİ PAYLAŞ

Kilo veren mutlu yaşıyor

Fazla kilolularda göbek ve göbeğin altında toplanan yağlar aşağıya sarkarak cinsel organın üzerine geliyor, penis olduğundan daha kısa görünüyor. Rahatsızsanız kilo vermek en doğru yol

Testisim yukarı çıktı

34 yaşındayım. 2 kez ilişki sırasında sağ testisim yukarı çıktı. Son 10 gündür bu durum 3-4 kez tekrarladı. Parmağımla itince aşağıya iniyor. Ciddi bir şey olabilir mi? Bir an önce doktora gidip önlem almam gerekir mi?

Bu kasık kanalı ağzınızın geniş yapısından veya testisi torbaya bağlı gubernakulum bağının uzunluğundan ortaya çıkabilir. Testis yukarıda uzun süre kalmıyor ve kolaylıkla torbaya indirilebiliyor ise sorun yaratmaz ve herhangi bir tedavi gerekmez.

Haberin Devamı

Doğuştan yok

24 yaşındayım. Doğuştan testislerimden biri yok. Doktora gitmeye utanıyorum. Görünürde bir sorun yok ama ileride sıkıntı yaşar mıyım?

Bir testisin bulunmamasının araştırılması gerekir. Nadiren doğuştan bir testisin olmaması hali görülebilir. Ama testisin torbaya inmeyip vücut içinde kaldığı hallerde kanserleşme ve bunun gözden kaçarak hastalığın ileri safhalara ulaşması tehlikesi mevcuttur. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Kilom yüzünden mi?

19 yaşındayım. Penisimin içte duruyor ve sertleşme olduğu zaman da 10 santim kadar. Çoğu zaman içeride durması normal midir? 1.85 boyundayım, 92 kiloyum. Kiloyla ilgisi olabilir mi? Bu durum benim için sorun yaratır mı?

Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır.

Yağlar alınabilir

Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemi ile de bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder