Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilo veren rahat eder
HABERİ PAYLAŞ

Kilo veren rahat eder

Haberin Devamı

Fazla kilolu erkeklerde göbek ve göbeğin altında toplanan yağlar aşağıya doğru sarkarak cinsel organın üzerine geliyor. Bu da penisin daha kısa görünmesine neden oluyor. Bu durumdan rahatsızsanız kilo verin, hem sağlık hem de görüntü olarak rahat edin

SORU: Kilo yüzünden mi böyle duruyor?

22 yaşındayım. Penisim içe çekilmiş gibi duruyor, sertleşme olduğu zamanda sadece 10 santim kadar. Çoğu zaman içeride durması normal midir? Bir de benim kilom 106. Acaba bu durum kiloyla ilgili olabilir mi? CEVAP Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır. Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemi ile de bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Penis protezi için uygun aday mıyım?

29 yaşındayım, uzun zamandır sertleşme sorunu yaşıyorum. Acaba bana da penis protezi takılabilir mi? CEVAP Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş, vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğu unutulmamalı.

SORU: Zevk suyu yüzünden sevgilim gebe kalır mı?

19 yaşındayım. Cinsel ilişki sırasında boşalma öncesinde erkekte meydana gelen kaygan sıvının hamile bırakma özelliği var mıdır? Varsa ihtimal yüksek midir? CEVAP Halk arasında zevk suyu adı verilen bu salgı idrar yolu etrafında bulunan salgı bezlerinin ve prostatın salgısının karışımından ibarettir. Normal meni kıvam ve yapısında değildir ama mikroskopik incelemede içinde tek tük de olsa sperm hücresine rastlanabilir. Bu nedenle hamilelik nedeni olma ihtimali çok az hatta teorik düzeyde dahi olsa vardır. Bu salgı erkekte spermin geçeceği yolu temizlemek, kayganlaştırmak ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmak için salgılanır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder