Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilo verin rahat edin
HABERİ PAYLAŞ

Kilo verin rahat edin

Haberin Devamı

Fazla kilolu erkeklerde göbek ve göbeğin altında toplanan yağlar aşağıya doğru sarkıp cinsel organın üzerine geliyor. Bu da penisin daha kısa görünmesine neden oluyor. Bundan rahatsızsanız hem sağlığınızı korumak hem de bu sorunu ortadan kaldırmak için zayıflayın

SORU: Kısırlık yapmazmış

3 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Amacımız çocuk sahibi olmaktı. Ameliyattan önce sperm sayım 2- 3 milyondu, 8-10 milyona çıktı. Mikro enjeksiyon yapıldı, sonuç alamadık, embriyo tutunamadı. Eşimde problem yokmuş. Bana tanı olarak oligoazospermi denildi. Kadın doğum uzmanları “Varikosel kısırlık sebebi değil” diyor. Bu doğru mu? Ben şimdi ne yapmalıyım? Varikosel tekrar oluşmuş mudur? Bir üroloğa gitmeli miyim? CEVAP Varikosel erkeklerde karşılaştığımız en sık kısırlık sebebidir. Ameliyat ettiğim hastalarımın yüzde 85’den fazlası fayda gördü. Tabii ki kişinin gerçekte varikoseli yoksa veya ameliyat yetersizse fayda sağlanamaz. Varikoseliniz var ise mikrocerrahi düzeltme ameliyatı yapılabilir ve fayda görebilirsiniz. Spermlerin sayı ve hareketliliği varikoselden etkilenir fakat morfoloji denilen yapılarının ve kromozomal içeriklerinin etkilenmesi dölleme üzerinde daha da etkilidir. IVF- Tüp bebek denemelerinde de döllenme olmaması veya oran düşüklüğü varikosel etkisinde olan spermlere bağlı olabilir. Varikosel kadın-doğum doktorlarının değil ürolojiandroloji uzmanlarının alanına giren bir konudur.

[[HAFTAYA]]

SORU: Penisim içeride duruyor, ne yapmalıyım?


26 yaşındayım. Penisim içte duruyor ve sertleşme olduğu zaman 10 santim. Çoğu zaman içeride durması normal midir? Ben 1.85 boyunda, 92 kilo biriyim. Kiloyla alakası olabilir mi? Daha önce 106 kiloydum. Bu benim için sorun yaratır mı? CEVAP Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır. Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemiyle bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder