Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilolardan kurtulun
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Kilonuz fazla ise yağ dokusunda bulunan erkeklik hormonu testosteron, kadınlarda yüksek olan östrojene dönüşüyor. Bu yüzden kilo vermek vücuttaki testosteron oranını ciddi biçimde artırıyor. Unutmayın, bu hormon çok işe yarıyor...

SORU: Acaba varikosel mi?

Bende birkaç aydır sol testisimin üzerinde sanki damarlar üst üste binmiş gibi. İşim gereği çoğu zaman ayakta oluyorum ve sürekli bacaklarımın arası ağrıyor. Acaba varikosel midir? Kısır olur muyum?

CEVAP Bahsettiğiniz durum varikosel olabilir. Ancak bu tanı sadece hekim muayenesi ve sonrasında yapılacak tetkikler ile konulabilir. Bu köşede erkek sağlığı konusunda sizlerin sorunlarından yola çıkarak çok sayıda insanı bilgilendirmeyi amaçlıyorum. Gazetedeki bir yazı ile hastalık tanısı konulması hatta tedavi önerilmesi mümkün değildir hatta zararlı dahi olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Mastürbasyon sivilceye neden olur mu? 17 yaşındayım. Mastürbasyon sivilce yapar mı? Bir de karşı cinse fazla ilgi duyuyorum. Kendimi tutamıyorum. Ne yapmam gerek?

CEVAP Mastürbasyon aşırı yapılırsa bedeni ve ruhi yorgunluk yapar, başka bir zararı da yoktur, sivilce yapmaz. Karşı cinse ilgi duymanız çok normal, duymasanız anormal olurdu.

SORU: Testosteron seviyesi yükselir mi? 41 yaşındayım, bir süredir isteksizlik çekiyorum. Testosteron seviyesini ilaç kullanmadan, doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır?

CEVAP Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı olan yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artıracak uygulamadır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

SORU: Penisim içeride duruyor, neden? 24 yaşındayım. Penisim içte duruyor ve 10 santim. Çoğu zaman içeride durması normal midir? Yoksa ben 1.85 boyunda, 92 kilo biriyim. Kiloyla ilgisi olabilir mi? Daha önce epey kiloluydum.

CEVAP Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır. Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemi ile de bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder