Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kısa sürede büyüdüyse
HABERİ PAYLAŞ

Kısa sürede büyüdüyse

Erkekte testisin etrafındaki zarların arasında su toplanmasına hidrosel denir. Bu durum bazen testislerden birinin diğerinin iki katı kadar büyümesine sebep olur. Büyüme kısa sürede ortaya çıktıysa tümör olabilir. Çok dikkat edin ve bir üroloji uzmanına başvurun

Başarılı olamadım

Askerden geleli 2-3 ay oluyor. Askerden önce cinsel ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yapıyordum. Askerlikten sonra bir hayat kadınıyla ilişkiye girmek istedim ama sertleşme olmadı. İkinci kez girişimde bulundum, aynı sorun oldu. Üçüncü kez gitmeye korktum. Mastürbasyon yaparken sorun olmuyor. Ne olur bana yardımcı olun.

Haberin Devamı

Sorunsuz olarak mastürbasyon yapılabilmesi organik bir sorun olmadığını, yani penisin kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan süngersi dokularının normal olduğunu, atardamarların yeterli kanı taşıyabildiğini, sinir iletilerinin kesintisiz olduğunu gayet açık olarak göstermektedir. Bu durumda sorunun büyük ihtimal ile psikolojik faktörlere, özellikle tecrübesizliğin getirdiği heyecan ve evhama bağlı olduğunu düşünebiliriz.

Neredeyse 2 katı

Sol taraftaki testisim diğerinin neredeyse iki katı. Bu beni çok korkutuyor. İşe yaramayacaklarını düşünüyorum. Tedavisi var mı?

Bir testisin diğerinin iki misli büyüklükte olması normal bir durum değildir. Hidrosel denilen testisin etrafındaki zarların arasında su toplanması sebeplerden bir olabilir. Bu büyüme son zamanlarda ortaya çıktı ise hayatı tehdit eden bir tümör olma ihtimali de var. En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurun.

Ağrı rahatsız ediyor

25 yaşındayım, 3 yıl önce sol testisten varikosel ameliyatı oldum. Başarılı olmadığı için hidrosele dönüştü. Yeniden ameliyat oldum. Sağ testisimde aynı şikayetler var. Doktor varikosel olduğunu söyledi ama ameliyattan korkuyorum. Ağrı rahatsız ediyor. Mikrocerrahi yöntem nasıl oluyor, normal ameliyattan farkı ne?

Mikrocerrahi varikosel ameliyatında ameliyatın en önemli bölümü sahayı çok büyüten bir ameliyat mikroskobu altında gerçeklestirilir. Bu sayede tüm varis damarlarına eksiksiz müdahale edilir, atardamara zarar verilmez. Lenf kanalları da bağlanmayıp korunduklarından hidrosel denilen su toplamasına neden olunmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder