Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kısırlık sebebi olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kısırlık sebebi olabilir

Haberin Devamı

Yumurtanın etrafında su toplanması yani hidrosel genellikle ameliyatlardan sonra erkeğin başına gelebilen bir durum. Hidrosel hareket ederken ve oturup kalkarken kişiyi rahatsız edebildiği gibi testisin küçülmesine neden olup kısırlığa da yol açabilir.


SORU: Boşalmadım ama...

21 yaşındayım, cinsel ilişkiye girdim ancak korunmadım. Bu ilişkide boşalma olmadı. Yine de hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Cinsel ilişki sırasında hastalık geçmesi hastalıklı kişinin partnerine vücut salgılarını bulaştırması ile ortaya çıkar. Bu vajinal salgılar, meni, tükürük, kan olabilir. Sizin durumunuzda kadının vajinal salgıları erkeğin dış idrar yolundan girerek idrar kanalını döşeyen dokuyu nemlendiren salgı bezlerine yerleşip hastalık oluşturabilir.

Bu durumun sizin boşalıp boşalmamanızla bir ilgisi yoktur, prezervatifi en baştan kullanmadığınız taktirde ilişkinin sonunda boşalmasanız dahi aynı oranda hastalık kapma riski taşırsınız.

Normal bir cinsel ilişki esnasında sertleşme gerçekleştiği andan itibaren ve ilişkinin sonuna kadar prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı riski en aza indirecek olan yöntemdir.

SORU: Yeniden ameliyat mı gerekecek?

Oğlum 4 ay önce sol yumurtalığında varis ameliyatı oldu ama ameliyattan kaynaklanan bir şişlik var. Doktor “Tekrar ameliyat olması gerekecek” dedi. Ne yapalım?

CEVAP

Varikosel ameliyatı sonrası yumurta etrafında su toplanması ameliyatta lenf kanallarının bağlanmış olması sonucu ortaya çıkan bir komplikasyondur. Hidrosel adı verilen bu durum mevcudiyeti ile hareket ederken, oturup kalkarken rahatsızlık verebilir, testisin küçülmesine neden olabilir.

Ayrıca kısırlık sebebi de olabilir. Bu nedenlerle bu durumun da bir ameliyat ile ortadan kaldırılması gerekebilir. Tabii ki en doğru olan varikosel ameliyatını baştan mikrocerrahi teknik ile yaparak bu lenf kanallarını korumak ve bu komplikasyonun ortaya çıkmasına mahal vermemektir.

SORU: Erken boşalmam bitmiyor, ne yapacağım?

35 yaşındayım, sürekli erken boşalıyorum. Birçok kez doktora gittim ama çare olmadı. 1 yıl antidepreson kullandım. Tahlillerimde bir şey çıkmıyor. Geciktiriciler de işe yaramıyor. Yazılarınızda erken boşalmanın çaresi olduğunu okudum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Erken boşalma konusunda çok başarılı yeni bir ilaçtan bahsettim yazılarımda, hastalarım da bu yeni ilaçtan çok memnunlar. Ama bu köşeden defalarca açıkladığım nedenlerle ilaç adı vermiyorum, kişilere direk tedaviler önermiyorum. Sadece sorularınızdan yola çıkarak genel bilgilendirmeler yapmayı amaçlıyorum. Bu durumu anlayışla karşılamanızı ve bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder