Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kısırlık tedavi ediliyor
HABERİ PAYLAŞ

Kısırlık tedavi ediliyor

Haberin Devamı

Ülkemizdeki uzmanlar ve merkezler, erkeklerdeki kısırlıkla ilgili tüm problemleri rahatlıkla tedavi edilebilecek düzeyde. Bu yüzden çareyi yurt dışında aramayın. Bu konuda tecrübeli olan bir hekime başvurun ve tedavi olun

SORU: Spermlerim zayıfmış

Maddi imkanım var, iyi İngilizce biliyorum. 10 aylık eşim hamile kalmadı. Spermlerimin az ve zayıf olduğunu söylediler. Yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. Hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?

CEVAP

Bilgi günümüzde çok hızlı yayılabiliyor. Tüm dünyadaki meslektaşlarımızla sizin bana ulaştığınız gibi sürekli internet ortamında iletişim halindeyiz. Ayrıca hekimlerimiz dünyanın en ileri merkezlerine ziyaretler yaparak en son bilgi ve deneyimlere ulaşıyorlar. Ülkemizde kısırlık konusunda 90’lı yılların başından beri büyük atılım yapılmış olup diğer ileri ülkelerden hiç geri olduğumuzu düşünmüyorum.

Hatta yurt dışından döndükten sonra ülkemizdeki hasta bolluğundan şaşkına döndüğümü ve kısa zamanda yanında eğitim gördüğüm yabancı uzmanlardan daha fazla hasta ve ameliyat tecrübesine ulaştığımı da gözönüne alarak kendinizi Türk hekimlerine emanet etmenizi öneriyorum. Tabii ki bunu yaparken bu alanda çalışma ve tecrübesi olanları tercih ediniz.

SORU: Boyum uzamaz mı?

17 yaşındayım, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu durum boyumun uzamasına engel olur mu?

CEVAP

Mastürbasyon fizyolojik bir eylemdir, cinsel isteğin normal ilişki kurulamadığı hallerde karşılanması amacı ile yapılması fizyolojik açıdan tamamen normaldir. Aşırı, yani günde birkaç kez yapılması bedensel ve psikolojik yorgunluğa sebebiyet vererek yorgunluğa neden olur.

Bunun dışında; sivilce çıkması, boyun uzamaması, penisin kısa kalması, kısırlık sebebi olması, erken boşalmaya neden olması gibi türlü çeşitli hurafelerin hiçbirisi ile ilgisi yoktur. Cinsel ergenlik ile cinsel ilişki kurma veya evlenme dönemi arasındaki tüm gençlerin yaptığı gayet normal bir davranıştır.

Mastürbasyon yapma nedeni ile psikolojik suçluluk duymak tamamen bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. İnanış veya sair sebepler ile mastürbasyon yapmayan (ve cinsel ilişkide de bulunmayan) tüm sağlıklı insanlar da belirli aralar ile gece rüyalanarak boşalırlar.

SORU: Kıllardan nasıl kurtulacağım?

23 yaşındayım. Her yerimde hatta penisimde bile kıllar var. Bunlardan nasıl kurtulmam gerekiyor?

CEVAP

Erkek ve kadının ergenlikten sonra genital bölgelerinde kıllanma artışı görülmesi normaldir. Kadın ve erkek tipi olarak değişiklik gösteren bu kıllanma bazı kişilerde daha yoğun olarak görülebilir ve hijyenik açıdan da sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle tıraş edilmesi uygundur.

Günümüzde teknolojinin nimeti olarak bu bölgedeki kalın ve siyah kılların arzulanan kısmı veya tamamından kalıcı olarak kurtulmak lazer epilasyon yöntemi ile mümkün hale gelmiştir. Giderek ucuzladığından kullanımı tüm vücut kıllarında olduğu gibi bu mahrem bölgede de artan lazer epilasyonun güvenli uygulanması önemlidir. Tıbbi otoritelerce kullanımı onaylanan cihazlar güvenle kullanılabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder