Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kişiye ve yaşa göre değişir
HABERİ PAYLAŞ

Kişiye ve yaşa göre değişir

Haberin Devamı

Meni keselerinin dolması ve cinsel arzular sonucu her erkek boşalmaya ihtiyaç duyar. Bu durum yaşa ve kişiden kişiye değişir. Eğer cinsel ilişkiye girmez ya da mastürbasyon yapmazsanız boşalma gece uykuda gerçekleşir.

SORU: Ne sıklıkla mastürbasyon yapılmalı?

22 yaşındayım, sorunum mastürbasyon ne kadar sıklıkla yapılmalı? Yapılmazsa ne gibi bir sonucu olur? Yapıldığı takdirde yumurtalarıma bir zararı var mıdır?

CEVAP

Meni keselerinin dolması ve cinsel arzular sonucu her erkek boşalma ihtiyacı hisseder. Bu yaşa ve kişiye göre değişiklikler gösterir. Eğer cinsel ilişki kurmazsanız ve mastürbasyon yapmazsanız uykuda boşalma gerçekleşir. Mastürbasyonun zararı yoktur, sadece fazla sık yaparsanız fiziki ve ruhi olarak gereksiz bir yorgunluk ortaya çıkar. Gün aşırı yapılması makul olabilir.

SORU: Kimlerin prostatı büyür?

57 yaşındayım. Bir süre önce üroloğa gittim. Doktor prostatımın büyüdüğü söyledi. Prostat büyümesi nedir ve kimlerde görülür?

CEVAP

Prostatın büyümesi, büyüyerek çevresinde bulunan idrar yolunu sıkılaştırması ve idrar yapmada zorluk oluşmasıdır. Bu hemen hemen herkeste normal olarak görülür. Sonuçta erkeklerin yüzde 10’u hayatlarının belirli bir döneminde prostatla ilgili bir sorundan dolayı ameliyat olurlar. Herhangi bir şekilde idrar yapmakta rahatsızlık hissedenlerin ise, yüzde 30’u ameliyatlık haldedir.

SORU: Penisim uzar mı?

18 yaşındayım ama penisim çok büyük. Kimse benimle ilişkiye girmek istemiyor, ısrar da edemiyorum. Penisin küçülmesi için çare var mı? Yoksa uzamasını nasıl durdurabiliriz?

CEVAP Penisinizin daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Penisin uzun olması esasında cinsel ilişki açısından kısalığına göre daha fazla zorluk yaratır. Birleşme öncesi kısmın uzatılması ve uygun pozisyonlar, gerekirse ilişki sırasında arada bir yastık kullanımı ile sorun halledilebilir. Kısaltıcı bir ameliyat yapılmamaktadır.

SORU: Neden sertleşme olmuyor, merak ediyorum

Ben sertleşme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu nasıl giderebilirim?

CEVAP

Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor, bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder