Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Köklü çözüm ameliyat
HABERİ PAYLAŞ

Köklü çözüm ameliyat

Haberin Devamı

Prostat kanseri teşhisi konulurken alınan biyopsi örneklerine bakılır. Bunlardan birinde bile kanser varsa tanı kesinleşir. Hastanın yaşı gençse, herhangi bir hastalığı yoksa ve bünyesi sağlamsa ameliyat edilmesi çok daha uygun.

SORU: Birinde kanser var

67 yaşındayım. Yapılan biyopside 11 numunenin 10’u temiz, biri kanser çıktı. Ne yapabilirim?

CEVAP

Prostattan alınan biyopsi örneklerinin tekinde dahi kanser saptanması tanı için yeterlidir. Patolojik evrelendirme, muayene ve diğer tetkik sonuçlarınızla birlikte durumun değerlendirilmesi, gerekiyorsa patoloji hakkında ikinci bir görüş alınması sonucu karar verilmelidir.

Sizin gibi yaşı genç, bünyesi sağlam olan ve prostat kanseri saptanan hastalarıma çoğunlukla köklü çözüm yöntemi olan radikal prostatektomi ameliyatı yapmayı tercih etmekteyim.

SORU: Sertliğini kaybediyor

15 günlük evliyim. Eşimi çok seviyorum. Sorunum ön sevişmede penisimin sönmesi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Muhtemelen psikolojik sorun. Üroloji kliniğinin androloji ile ilgilenen polikliniğini tercih edin.

SORU: Ağrı ve yanma oluyor

Geneleve gittim. İdrar yaparken yanma ve ağrı başladı. Geçen yaz varikosel ameliyatı oldum ama yanma geçmedi. Sağ böbreğimde darlık var. Ameliyattan sonra hidrosel çıktı. Bunlar sertleşme sorununa neden olur mu?

CEVAP

Varikosel ameliyatı ağrı gidermek amacı ile yapılmaz, ayrıca sanırım lenf kanallarınızın bağlanması sonucu bir komplikasyon olarak hidrosel yani yumurtanızın etrafında su birikmesi sorunu da buna eklenmiş. Varikosel ameliyatının mikro cerrahi ile yapılması bu gibi komplikasyonların ortaya çıkmamasını sağlar. Böbreğinizin boşaltım kanallarındaki darlık bakteri üremesine ve idrar yolu enfeksiyonuna yol açarak bahsettiğiniz şikayetlere neden olabilir. Bir üroloji uzmanı ile görüşünüz.

SORU: Meni kanla karışık 23 yaşındayım.

Geçen gün mastürbasyon yaparken kanla karışık boşaldım. Ertesi gün yine aynı şey oldu. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Meniden kan gelmesi çoğu zaman meni keseleri cidarındaki tahriş gibi çok önemli olmayan durumlardan kaynaklanır. Ama bu durum nadiren de olsa hayatı tehdit edebilecek çok ciddi hastalıklardan meydana gelebileceği için mutlaka bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalısınız.

SORU: Eğriliği beni üzüyor

Cinsel organım sola doğru eğri. Bunun bir tedavisi yok mu? Ameliyatla düzeltilemez mi?

CEVAP Eğrilik ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve artmıyorsa ameliyat ile düzeltilmesi gerekmez. Eğer bu durumlar mevcut ise bir üroloji uzmanı ile görüşmeniz gerekebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder