Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kontrol erkekte
HABERİ PAYLAŞ

40 yaşındaki erkeklerin vücudunda bazı değişiklikler oluyor, bu normal. Kas yapıları, performansları ve hormonları inişe geçiyor ama cinselliği iyi öğrenmiş, deneyim kazanmış oluyorlar. Hem kendilerini hem de ilişkiyi kontrol altında tutuyorlar

Cinsel isteğim azalıyor

45 yaşındayım. Kendimi eskisi kadar istekli hissetmiyorum. Cinsel ilişkiye girmek bana çok cazip gelmiyor. Acaba bu yaşla mı ilgili? Yani bunlar 40 yaşına geldiğim için mi değişiyor?

40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

Haberin Devamı

İlaçla büyür mü?

Kimine göre penis büyütücü vakumlar faydasız. Bazıları da büyüme sağlayacağını söylüyor. Penis büyütme egzersizleriyle büyür mü?

Bu gibi cihazlar, ilaçlar, egzersizler ile penis büyütmek mümkün değildir. Ortalamadan büyük penis boyları cinsel ilişkide sorun yaratır, kadınlara rahatsızlık verir. Bu gibi gereksiz konulara kafanızı takmadan huzur ve keyif içinde yaşamanızı öneririm.

Ameliyat olsam mı?

Bir süredir prostat sorunum var. Prostat ameliyatı olacağım. Acaba ameliyat sonrası hastanede kaç gün yatmak gerekiyor?

Kapalı prostat ameliyatı sonrası hasta 3 gün hastanede yatar. Açık prostat ameliyatı sonrası ise 5 gün hastanede yatar. Prostat kanseri ameliyatında da hastanın 5 gün civarında hastanede kalması gerekmektedir.

Çirkin görünüyor

Penisimde 1 yıldan beri ince mor ve kırmızı damarlar oluştu. Çirkin görünüyor. Bazen de sızlıyor. Bunun nedeni nedir?

Cilde ait bir rahatsızlık olabilir. Bir dermatoloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder