Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kronik hale gelirse...
HABERİ PAYLAŞ

Kronik hale gelirse...

Haberin Devamı

Prostatit, cinsel yolla kadınlardan bulaşan bir hastalık ve daha çok gençleri vuruyor. Öyle ki bazen kişiyi hastanelik edebiliyor. Tedavinin başarıyla yapılması çok önemli. Çünkü kronik hale gelirse erkeğe yıllarca ızdırap çektiriyor...

SORU: Prostatitin tedavisi var mı?

30 yaşındayım. Sorunum idrarımı yaparken çok zorlanmam. Doktora gittim, prostatit olduğumu söyledi. Prostatit nedir? Tedavisi var mı?

CEVAP

Prostatitler, prostat iltihabıdır. Ani, çok şiddetli bir prostat iltihabı olduğunda insanı hastaneye aceleyle getiren, idrarı yapamaz hale getiren bir hastalıktır. Ağırlıklı olarak gençlerde görülür. Cinsel yolla kadınlardan bulaşan mikroplarla oluşur. Hijyene dikkat etmemek de prostat iltihabına neden olabilir. Yüksek ateş ve idrar yapamama gibi şikayetlerle başlar ve kişiyi yatağa düşürebilir. Prostatın iltihabını tam olarak tedavi edilmesi zordur. Çünkü bu organın içine antibiyotikler zor geçer.

1-2 hafta sonra belirti verir

İltihap bu nedenle kronik yani müzmin hale gelip yıllarca insanı süründürebilir. Bu nedenle özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklarda çok dikkatli tetkik yapılması ve doğru tedavi edilmesi gerekir. Doğru tedavi edilmezse yıllarca bu durum devam eder ve sonucunda da kısırlık bile ortaya çıkabilir. Hastalıklı kişiyle beraber olduktan 1-2 hafta sonra idrar yolunda sızlama, kaşıntı ve akıntı görülebiliyor. Bu durumdaki erkeğin mutlaka üroloji uzmanına başvurması gerekir. Akıntıdan kültür yapılmadan rastgele kullanılan antibiyotikler, zaman içinde kronik prostatit, kısırlık gibi kalıcı sorunlara yol açabilir.

SORU: Penis protezi kaç yıl kullanılıyor?

68 yaşındaki babama 3 yıl önce penis protezi takıldı. Bu protezin ne kadar kullanılacağı hakkında bilgimiz yok. Bu protez kaç yıl kullanılıyor?

CEVAP

Protezlerin hayat boyu kullanım garantisi vardır. Genel olarak protezlerin yaklaşık yüzde 5’inde mekanik bozukluk görülüyor. Böyle bir mekanik bozukluk durumunda üretici firma tarafından yeni protez ücretsiz olarak sağlanıyor.

SORU: Eski haline döner?

25 yaşındayım ve 5-6 günde bir mastürbasyon yapıyorum. 2 aydır spermim epey azaldı. Bu nasıl eski haline döner?

CEVAP

Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Bu durum kadında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık nedeni olmaz. Vajinanın esnek yapısı 10 cc dahi olsa bunu çok kolaylıkla tolere edebilir. Meninin fazla hacimde gelmesi de daha fazla yorgunluk yapmaz. Bu bir hastalık veya sorun değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder