Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kural koymak mümkün değil
HABERİ PAYLAŞ

Kural koymak mümkün değil

Her erkeğin cinsel ilişkideki performansı ve boşalma süresi farklıdır. Bunun için ortalama yapmak ve kurallar koymak mümkün değil. Bu yüzden çevreden duyduğunuz her şeye kulak asmayın. Her insan bir olmaz unutmayın

[[HAFTAYA]]

SORU: Sayım düşük çıktı 6 yıldır evliyim ve çocuğumuz olmuyor. Test sonucunda sperm sayım düşük çıktı. Gebeliğin oluşması için yeterli değilmiş. Bu sayıyı ilaçlarla arttırabilir miyim?

CEVAP Sperm sayısının ilaçlar ile artması sadece kandaki bazı hormonların uygun seviyelerde olduğu belirli hallerde mümkün olabilmektedir. Öncelikle bu tahlilleri yaptırmak ve bir üroloji uzmanının muayenesi sonucu bu ilaçları uygun dozlarda almak şartı ile fayda sağlanabilir. Bilinçsizce alınan ilaçlar hem sağlığınıza zarar verebilir, hem sperm sayılarını daha da düşürebilir hem de para ve vakit kaybına neden olur. Ayrıca sperm sayısını arttırmanın ilaç dışında başka yolları da vardır. Öncelikle bu konularla ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SORU: İlişkiye girmedim penisimden kan geliyor 25 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Penisimden az miktarda kan geliyor. Bir de büyük abdestimi yaparken boşalıyorum ne yapmalıyım?

CEVAP Büyük tuvaletinizi yaparken dışkının meni keselerini sıvazlaması sonucu bilhassa düzenli olarak boşalmıyorsanız bir miktar salgı gelmesi normaldir fakat idrar yolunuzdan kan gelmesi normal bir durum değildir, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Çok geç boşalıyorum 24 yaşındayım. Cinsel birleşme esnasında çok geç boşalıyorum. Normal arkadaşlar cinsel birleşme esnasında 5-10 dakika içerisinde boşalırken, ben 45 dakikada boşalıyorum. Mastürbasyon yaparken bu süre 5 dakikaya kadar düşüyor. Acaba bir sorun var mı? Kadınlar bu kadar uzun ilişkiden hep kaçıyor. Sorunun kimde olduğunu merak ediyorum.

CEVAP Her insanın cinsel ilişkideki performansı farklıdır. Durumunuz tamamen normal, herhangi bir rahatsızlığınız yok.

SORU: İğne tedavisi nedir? 36 yaşındayım. Bir süredir iktidarsızlık sorunu yaşıyorum. İğne tedavisi diye bir yöntem duydum. İktidarsızlık için iğne tedavisi nedir ve kimlere uygulanıyor?

Haberin Devamı

CEVAP Eğer hasta vakuma da cevap vermiyorsa penise iğne zerk etmek seçeneği gündeme geliyor. Bu yöntemde hasta cinsel ilişkiden 10 dakika önce yaptığı iğneyle sertleşmeyi sağlayacak ilaç veya ilaç karışımlarını penisine zerk eder. Ortalama başarı kullanılan ilaca bağlı olarak yüzde 65’tir. Penise iğne yapmak her hasta için kolay ve kabul edilebilir değil. Ayrıca iğne yapılması sırasında ağrıyla karşılaşılabilir. Kan hastalığı veya kanama problemi olan hastalar bu tedavi yöntemini kullanamazlar. Penise ilaç zerk etme yöntemiyle elde edilen sertliğin 4 saatten uzun sürmesi durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Çünkü peniste oksijensiz kalmaya bağlı hasar gelişebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder