Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Menopoz erkeği de etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Menopoz erkeği de etkiliyor

Haberin Devamı

40 yaşından sonra erkeklerin performansları inişe geçse de bu yaşlar cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönem. Eşleri de aynı yaştaysa, cinsel yaşamda sorunlar çıkabilir. Çünkü menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır

SORU: Depresyon cinsel isteksizliğe yol açar mı?

38 yaşındayım, 6 aydır depresyon geçiyorum ve düzenli ilaç kullanıyorum. Cinselliğe olan ilgim azaldı. Eşimle birlikte olmaktan keyif almıyorum. Cinsellik anlamsız geliyor. Acaba bu kullandığım ilaçlara ve depresyona mı bağlı? Depresyon cinsel isteksizliğe yol açar mı? CEVAP Evet, depresyon başta olmak üzere birçok psikiyatrik rahatsızlık cinsel isteği azaltır ya da geçici bir süre ortadan kaldırır. Cinsel isteği olumsuz etkileyebilecek psikiyatrik rahatsızlıklar şunlar: Yaygın anksiyete bozukluğu, özellikle cinsellikle ilgili obsesif-kompülsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluk, anksiyetenin yoğun olduğu dönemlerde şizofreni gibi psikotik bozukluklar.

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel yaşamım etkilenecek mi?

42 yaşında, 15 yıllık evliyim. Kendimi eskisi kadar enerjik, istekli hissetmiyorum. Performansımda düşüş olduğunu görüyorum. Acaba bu yaşla mı ilgili? CEVAP 40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

SORU: 3’üncü bir yumurtam var

19 yaşındayım. Bugüne kadar cinsel hayatımda sorun yaşamadım. Ama bugünlerde fark ettim ki testis torbamda 3 yumurta var. 3’üncü yumurta sol tarafta ve diğer yumurtaların boyuna göre küçük. Bu bir hastalık mı? Tedavi olmalı mıyım? Cinsel yaşamımı etkiler mi? Ne yapmam gerekir? CEVAP Elinize gelen kitlenin 3’üncü bir yumurta olduğunu sanmıyorum. Bir üroloji uzmanına giderek muayene olun, bazen yaşamı tehdit edebilecek sorunlar bu şekilde de fark edilebilir ve gazetede cevaplanarak halledilemez.

SORU: Sevgilimle konuşsam bile sertleşme oluyor


18 yaşındayım. Kız arkadaşımla her konuştuğumda penisimde sertleşme ve akıntı oluyor. Bu yüzden psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım? CEVAP Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder