Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Meyve sebze riski azaltır
HABERİ PAYLAŞ

Meyve sebze riski azaltır

Prostat kanseri uzun süre vücut içinde gelişiyor ve belirti vermiyor. Fast-food tarzı beslenmenin prostat kanseri riskini artırdığı söyleniyor. Bu hastalığın ortaya çıkışını önlemek mümkün olmasa da en azından meyve-sebze ağırlıklı beslenilmeli

Nasıl önleyebilirim?

Prostat kanserinin belirtileri ile prostat hastalığının belirtileri aynı mı? Bu hastalığı önlemek için yapılacak bir şeyler var mı?

Prostat kanserinin kendine özgü bir belirtisi yok. Bu hastalık bir saatli bomba gibi. Vücudun içinde gelişiyor taki ilerleyip kemiklere atlayıp bir kemik kırılması durumda araştırma yapılması sonucu ortaya çıkabiliyor. Sebze-meyve türü ağırlıklı öneriliyor. Batı usulü fast-food tarzı beslenmenin prostat kanseri riskini artırdığı söyleniyor. Bu nedenle prostatı önlemek için yapılacak belirli bir tedavi şekli olmasa da doğal beslenmenin her türlü hastalığa olduğu gibi prostat kanserine de iyi geldiği belirtiliyor. Bitki kökleriyle ilgili ilaçlardan da bahsediliyor. Ancak bunların hiçbirinin yüzde 100 doğruluğunun kanıtlanmadığı da bir gerçek.

Haberin Devamı

Eskiden böyle değildi

22 yaşındayım. 1 yıldır sabahları ereksiyon olmuyorum. Eskiden böyle değildi. Bu sorun mu? Herhangi bir rahatsızlığın belirtisi mi?

Sabah ereksiyonlarına sık rastlanmasının sebepleri sabahları hormon seviyelerini yüksek olması, vücudun dinlenmesi ve gece mesanede biriken idrarın idrar kesesini iyice gererek penisten uzaklaşmaya çalışan kanın geçtiği toplar damar sistemine baskı yapması sonucu penisteki basıncın artmasına destek vermesidir.

Sabah ereksiyonlarınız olmamasına cinsel istek azalması, cinsel faaliyette bulunamama gibi unsurlar da eklendiği taktirde bir üroloji-androloji uzmanı ile görüşmenizde fayda var. Bu olay hormon dengelerinde değişmeden psikolojik depresyona dek çok değişik fiziki ve psikojenik nedenlerden kaynaklanabilir.

Eğrilik var

20 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Penisimde aşağı doğru eğrilik var. Ama ağrı yapmıyor. Cinsel isteğimde azalma yok. Sadece görüntü olarak beni rahatsız ediyor. Bu ileride bana sorun yaratabilir mi?

Haberin Devamı

Peniste doğuştan olan, giderek artmayan ve ilişkiye engel olmayan eğrilikler normal kabul edilirler ve tedavi edilmeleri gerekmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder