Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Mucize beklemeyin
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Erkeğin vücudunun belirli bölgelerinden alınan yağlar enjekte edilip cinsel organ kalınlaştırılıyor. Ama yağın eşit dağıtılamaması ve zamanla kısmen vücut tarafından emilmesi nedeniyle sonuç başarılı olmuyor. Mucize bekleyip hayal kırıklığına uğramayın.

SORU: Tüp bebekten başka yol yok mu?

4 yıllık evliyim, çocuğum olmuyor. Doktor menide hiç döl hücresi olmadığını, kanallarda tıkanıklık olduğunu söyledi. Çare tüp bebek mi?

CEVAP

Tüplerde tıkanıklık 4 farklı sebebe bağlıdır. 1- Zaman içerisinde gelişen kistlere bağlı olarak tıkanıklık ortaya çıkabilir. 2- Doktor eliyle yani vazektomi denilen bir doğum kontrol yöntemi sonucu tüplerin bağlanmasıyla gelişebilir. 3- Doğumsal olabilir. Genetik nedenlerle nakil yolları olan tüplerin kısmen veya tamamen gelişmemesi sonucu ortaya çıkar. 4- Cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar sonucu da bu kanallarda tıkanmalar oluşabilir. Gonore (bel soğukluğu) gibi kadınlardan cinsel ilişki ile kapılan hastalıkların tedavi edilmemesi sonucu kısırlık ortaya çıkabilir. Tıkanıklık nedeni olan kısırlıkları mikrocerrahi ve endoskopik yöntemler ile çoğu vakada başarı ile giderip normal yolla hamile kalınması sağlanabilmektedir. Tüp bebek sadece bunlar uygun değilse veya netice alınamıyorsa önerilir.

SORU: Penis kalınlaştırılabilir mi?

24 yaşındayım. Cinsel organım 13 santim. Ama çok ince. Kalınlaştırmak mümkün mü?

CEVAP

Evet, böyle ameliyatlar yapılıyor. Kalınlaştırma amacı ile kişinin kendi vücudunun belirli bölgelerinden alınan yağlar kullanarak bölgeye yağ enjekte ediliyor ve kalınlaşma sağlanıyor. Ama bu yağ injeksiyonlarında yağın eşit dağıtılamaması ve zaman içinde kısmen vücut tarafından emilmesi nedeniyle çok estetik ve başarılı bir netice sağlanamayabiliyor. En çok karşılaştığımız durum penis kısalığından şikayet eden aşırı kilolu erkeklerde penis kökünün üst kısmındaki yağ dokusunun alınmasıdır. Buradaki yağ dokusu tam penis kökünde kalınlık yaparak ayaktaki kişide penisin olduğundan kısa görünmesine hatta aşırı şişmanlarda hiç görünmemesine sebep olur.

Tehlike saçıyor

Buradaki yağ dokusu alınınca penis ortaya çıkar ve sanki uzatma yapılmış gibi estetik bir netice elde edilebilir. Penisi arka kısmından kemiğe bağlayan askıyı da ortadan kaldırdığımızda erkek ayaktayken penisin eskisine göre daha uzun ve sarkık durması sağlanabilir. Ama bu ameliyatın sertleşme sırasındaki penis boyuna fazla katkısı olmayabilir. Ayrıca tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi yüksek olan hasta beklentisinin bu tip ameliyatlar ile karşılanamadığı ve hastaların bu ameliyatlardan mucize sonuçlar elde edemeyecekleri unutulmamalı. Mucize sonuçlar vaat edilerek yapılan ve bilimsel olmayan cerrahi tekniklerde hastalar normal cinsel fonksiyon hatta idrar yapma fonksiyonlarında dahi soruna yol açabilen vahim sonuçlar ile karşılaşabilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder