Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Nedeni diyabet olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Nedeni diyabet olabilir

Cinsel organda eğriliğe ve ağrıya neden olan peyroni orta yaşlı erkekleri vuruyor. Genetik olabileceği gibi travmadan, iltihabi durumlardan ya da şeker hastalığı yani diyabetten kaynaklanabiliyor. Tedavi için eğrilmenin durmasını beklemek gerekiyor

SORU: Sabahları sertleşme olmuyor 26 yaşındayım. 3 yıldır sabahları hiç ereksiyon yaşamıyorum. Sizce bu bir sorun mu? Herhangi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi?

CEVAP: Sabah ereksiyonlarına sık rastlanmasının sebepleri sabahları hormon seviyelerinin yüksek olması. Vücudun dinlenmiş olması ve gece mesanede biriken idrarın idrar kesesini iyice gererek penisten uzaklaşmaya çalışan kanın geçtiği toplar damar sistemine baskı yapması sonucu penisteki basıncın artmasına destek vermesidir. Sabah ereksiyonlarınız olmamasına cinsel istek azalması, cinsel faaliyette bulunamama gibi unsurlar da eklendiği taktirde bir üroloji-androloji uzmanıyla görüşmenizi öneririm. Bu olay, hormon dengelerinde değişmeden, psikolojik depresyona kadar çok değişik fiziki ve psikojenik nedenlerden kaynaklanabilir

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Penisteki eğriliğin tedavisi var mı? 47 yaşında, yeni emekli olmuş bir erkeğim. Penisimde bir eğrilme var. Zaman zaman ağrıya neden oluyor. Bu eğrilik neden olur ve çaresi var mı?

CEVAP: Biz bu duruma tıp dilinde peyroni diyoruz. Penisin sertleşen bölümlerini sınırlayan kılıfın üzerindeki kireçlenmiş plaklar nedeniyle oluşan bir hastalık. Bu genelde ağrı ve penisin eğriliğine neden oluyor. Orta yaşlı erkeklerin yüzde 5 ile 1’ini etkileyen bir durum. Genelde 40-60 yaş arasında görülüyor. Genetik bazı nedenlerle de oluyor. Travmaya bağlı olabiliyor, iltihabi durumlarda ya da şeker hastalarında sıkça görülüyor. Bu gelişen bir durum sabit bir durum değil. Eğilme başladıktan sonra aylar içinde giderek arıyor ve daha sonra belirli bir noktada sona eriyor, bazı vakalarda bir süre içinde bu eğrilik kendiliğinden gerileyebiliyor, hatta tamamen düzelebiliyor. Sorun ne tarafta ise cinsel organ o tarafa doğru eğiliyor. Eğim belirli bir dereceyi aştığında ise hasta cinsel ilişki sağlayamaz ve çok ağrı çeker duruma geliyor.

Haberin Devamı

SORU: Sertleşme sağlamakta zorlanıyorum 22 yaşındayım. Genelevde bir kadınla birlikte oldum. Cinsel birleşmenin ilk 10 dakikasında her şey yolundaydı. Ancak daha sonra sertleşme sağlayamadım. O günden sonra kız arkadaşımla ve mastürbasyon yaparken de aynı sorunu yaşıyorum.

CEVAP: Cinsel birleşmeden 10 dakika sonra tekrar sertleşmeyi amaçlamanın bir anlamı yok. Rahatlamış ve yorulmuş olan vücut bir süre dinlenerek kendini toparlayacaktır. Bu süre kişiden kişiye değişir, bir güne dek de uzayabilir. Herhangi bir sorununuz yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder