Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Önce yaşa bakılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Önce yaşa bakılmalı

Haberin Devamı

İktidarsızlık problemiyle karşılaşan ve bunun çözümü için doktora başvuran erkek detaylı tetkikleri yapıldıktan sonra değerlendirmeye alınır. Gençlerde sorun çoğu zaman psikolojik kökenliyken yaşın ilerlemesiyle daha çok damar hastalıklarına bağlı sertleşme bozuklukları görülüyor

SORU: Çok fazla menim yok çocuk sahibi olabilir miyim? 23 yaşındayım. Boşalma sırasıda gözle görülür bir fışkırma olmuyor. Yani çok menim yok. Yakında evleneceğim için bu beni çok korkutuyor. Bu sorun çocuk sahibi olmama engel olur mu?


CEVAP Meninin boşalma anında dışarıya akması yeterlidir. Fışkırma tarzında gelip gelmemesinin çocuk olmasıyla bir ilgisi yoktur. Bu basınç farkından meydana gelen, tamamen boşalma sırasında meninin birikmiş olduğu idrar yolunun arka kısmını çevreleyen kasların kasılma şiddetine ve senkron kasılmasına bağlı fizyolojik bir durumdur.

[[HAFTAYA]]

SORU: İktidarsızlığın kesin çözümü var mı? İlerleyen yaşlarda iktidarsızlık tedavilerinde ne tür yöntemler uygulanıyor? İlaç mı veriliyor yoksa daha kesin bir çözüm yöntemi var mı?

CEVAP İleri yaşlarda, örneğin 65-70 ve daha ileri yaştaki erkeklerin iktidarsızlık sorunlarında psikolojik faktörün giderek azaldığını görüyoruz. Genç hasta grubunda psikolojik faktörü önemle değerlendirirken ileri yaşlarda daha ziyade damar hastalıklarına bağlı sertleşme bozuklukları ortaya çıkıyor. Bu hastaların cinsel yaşam ihtiyaçları tedavi yöntemini belirlemede önemli rol oynamaktadır. Genellikle bu yaşlarda çok daha seyrek cinsel ilişki hedeflendiğinden mutluluk çubuğu da denilen penis protezini son çare olarak öneriyoruz.

SORU: Cinsel organımın boyunu sorun ediyorum 26 yaşındayım. Benim sorunum cinsel organımın boyunun çok kısa olması. Sadece 8 santim. Bu durumu sorun ediyorum. Acaba penis kısalığının bir ölçüsü var mıdır?


CEVAP Erişkin hastalarda sertleşmemiş peniste, penis başından gerilerek yapılan ölçümün sonucu 9 santimden kısaysa penis boyu anormal olarak kabul edilir. Yeni doğan bebeklerde aynı şekilde yapılan ölçüm, 2 santimden kısaysa yine sorun var demektir.

SORU: Damar genişlemesi var, endişeleniyorum 24 yaşındayım. Cinsel organım üzerinde bulunan damarların genişlediğini fark ettim. Ağrı yapmıyor ama 1-2 damar sanki biraz genişlemiş gibi duruyor. Sizce bu bir sorun yaratır mı? Bir de kısırlığa neden olur mu?

CEVAP Penisin üzerinde bulunan toplardamarlar kişinin cilt rengine, cilt altı dokusunun kalınlığına, genel damar yapısına göre farklı oranlarda belirginlik gösterebilir. Bu tamamen kişiye özel bir yapı durumu olup bir hastalık değildir. Tedavisi gerekmez, kısırlık, erkeklik, sık mastürbasyon yapmak gibi konularla hiçbir ilgisi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder