Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Önemli olan amaç
HABERİ PAYLAŞ

En çok sorulan sorulardan biri cinsel organın boyu. Türkiye’nin penis boyu ortalaması Amerika ve Avrupalılara göre düşük ama Japonlara göre yüksek. Önemli olan cinsel haz almak ve baba olmaksa penis boyunu sorun etmenin bir anlamı yok.

İlaç kullanıyorum ama...

30 yaşındayım ve bekarım. Fazla mastürbasyon yaptığım için testosteron hormonum düşük çıktı. Erken boşalma için doktora gittim. Verdiği ilaçların pek faydası olmadı. İlaçları kullanıyorum ve kan testi yaptırıyorum. Hâlâ sonuç alamadım. Yardım edin.

Haberin Devamı

Fazla mastürbasyon yapmak ile testosteron hormonu azlığının bir ilgisi yoktur. Hormonlarınızın tetkikler sonucu gerçekten düşük olduğu saptanır ise bu durumun sebepleri saptanarak tedavi edilir. Eğer tedavi sonucu hormon seviyeleri normal değerlere yükseltilemiyorsa dışarıdan uygun şekil ve dozlarda hormon tedavisi yapılır. Bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurunuz.

İdeal ölçü nedir?

18 yaşındayım. Penisim 13 santim. Ama yine de endişeleniyorum. Acaba ideal penis için bir ölçü var mı?

Türkiye’nin penis konusundaki ortalamaları Amerika ve Avrupa’nın ortalamasından düşük olmakla birlikte Çin ve Japonya’nın ortalamasından yüksektir. Penisini küçük bulanların çoğu aslında psikolojik etkiler altındadır. Boyunu doğru şekilde ölçmeyen, kıyaslamalar sonrası psikolojik bunalıma düşen birçok kişinin aslında normal sınırlar içinde olduğunu gözlemliyoruz. İlişki kurmaya yetecek ereksiyon halindeki penis boyu 10 santimden itibaren normal kabul edilir. Ortalaması sertleşmiş halde 13 santim civarındadır, ırklara göre farklılık gösterir. Ama sonuçta burada amaca bakmak gerekiyor. Amaç cinsel haz ve çocuk sahibi olmak ise bunların boyutla hiçbir ilgisi yoktur.

Üzeri kabuk tutuyor

22 yaşındayım. Bir süre önce korunmasız bir ilişkiye girdim. Ardından ağrı olmaya başladı. Bu ağrı yürümeme bile engel oluyordu. Şu an ağrı az ama penisimin üzerinde yaralar var ve kabuk tutuyor. Mastürbasyon sırasında sperm gelirken acayip bir yanma oluyor. Bunun nedeni nedir?

Korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmeniz sonucu cinsel yolla bulaşan hastalık kapmışsınız, hemen doktora gidin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder