Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Özel bir inceleme şart
HABERİ PAYLAŞ

Özel bir inceleme şart

Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıkların birçoğunun tanısı idrar yolundan alınan kazıntı ile konulur, kazıntı özel olarak incelenir. Erkeğin testten önceki son 3 saatte idrara çıkmaması gerekir.

Cinsel isteğim azaldı

6 ay önce inşaattan düştüm. Doktorlar belimin kırıldığını söylediler. Şimdi sertleşmede zorluk yaşıyorum ve cinsel isteğim azaldı. Acaba bu belimdeki problem nedeniyle olabilir mi?

Yüksekten düşme sonucu sinir veya damarlarınızda sorun çıkmış olabilir. Bunun için öncelikle yapılması gereken ileri tetkikler var. Bir üniversite hastanesinin üroloji kliniğine başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Nasıl yükselir?

22 yaşındayım. Serbest testosteronda düşüklük var. Yükseltmek için ne yapmam gerekiyor?

Serbest testosteron hormonu birçok cihaz ve kit ile yapılan tetkiklerde teknik nedenlerden dolayı normal kişilerde dahi alt sınırda veya düşük çıkabilir. Total testosteron ve SHBG testlerinin de yapılmasını öneririm. Ayrıca, tedavi edilmesi gereken tahlil sonucu değil, kişilerin sorunudur. Bir tetkik hafif düşük çıktı diye şikayeti olmayan kişiye hormon tedavisi yapılması faydadan çok zarar getirir. Özellikle gereksiz kullanılan testosteron hormonunun prostat kanseri riskini artıran en önemli sebeplerden biri olduğuna dikkatinizi çekerim.

Hasta mıyım?

Sevgilim klamidya hastalığına yakalanmış. Onun doktoru benim de tedavi edilmem gerektiğini söylemiş. Acaba hasta mıyım?

Klamidya cinsel yol ile bulaşan hastalıklardan biridir, korunmanın tek yolu prezervatiftir. Bu gibi bulaşıcı cinsel hastalıkların birçoğunun tanısı idrar ve sperm testi ile değil, idrar yolundan alınan kazıntı materyalinin özel bir incelemesi ile yapılır. Bu kazıntı maddesinin alınmasından önce kişinin son 3 saatte idrar yapmamış olması da gereklidir.

Kısa mı?

23 yaşındayım. Penisim 8 santim, kısa diye üzülüyorum. Penis kısalığının bir ölçüsü var mı?

Erişkinlerde sertleşmemiş peniste, penis başından gerilerek yapılan ölçümün sonucu 9 santimden kısaysa anormal kabul edilir. Yeni doğan bebeklerde aynı şekilde yapılan ölçüm 2 santimden kısaysa yine sorun var demektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder