Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Prostat kendini belli eder
HABERİ PAYLAŞ

Prostat kendini belli eder

Prostat her erkekte vardır. Ama geceleri 2 ya da daha fazla tuvalete kalkıyorsanız, idrar kaçırıyorsanız, mesaneniz dolarak şişiyor ve şiş bir karınla hastaneye gitmek zorunda kalıyorsanız zaman kaybetmeden bir üroloji uzmanına başvurun. Çünkü prostatınız büyümüş olabilir...

SORU: Kan geliyor

18 yaşındayım. İdrarımı yaptıktan sonra penisimden 3-5 damla kan geliyor. Bunun nedeni nedir acaba?

CEVAP İdrarla birlikte, idrar sonrası veya öncesi kan gelmesi kesinlikle normal bir durum değildir. Çok basit nedenler ile kanama olabileceği gibi bu durum ciddi sorunların da belirtisi olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı ve gerekli tetkikleri gecikmeden yaptırmanızı öneririm.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Çocuğum olur mu?

25 yaşındayım ve 4 yıl önce sağ kasıktan ameliyat oldum. Aradan 3 ay geçtikten sol taraftan kasık fıtığı tekrar çıktı, ameliyat olmadım. Çocuğumun olmasını engeller mi?

CEVAP Vaz deferens adı verilen ve testislerde üretilen spermleri taşıyan kanallar fıtığın oluştuğu kasık kanalından geçtiklerinden fıtık ameliyatlarında zarar görme ihtimalleri mevcuttur. Bu durum tek taraflı olursa farkına dahi varılmayabilir fakat her 2 tarafta da vaz deferens kanalları fıtık ameliyatı sırasında hasarlanırsa menide sperm hücreleri bulunmaz ve kısırlık ortaya çıkar. Bu nedenle fıtık ameliyatları yapılırken sperm kanallarına zarar verilmemesi için özen gösterilmelidir.

SORU: Prostatın belirtileri nedir?

58 yaşındayım, emekliyim. Prostat büyümesinin belirtileri nelerdir?

CEVAP Prostatı olan kişi aşağıdakilerden birkaçını hissedebilir: 1- Tam idrar yaptıktan sonra boşalamama hissi 2- Sık sık idrara gitme 3- İdrar yaparken kesik kesik yapma 4- Sıkışık bir şekilde, sık sık koşarak aciliyet hissi ile tuvalete gitme 5- İdrar yaparken akımın çok ince olması 6- İdrar yaparken ıkınarak işemek zorunda kalmak 7- Geceleri 2 ya da daha fazla tuvalete kalkma ihtiyacı 8- İnce ve ayak dibine doğru ileri atım yapamadan işemek 9- İşeme sonrası damlamalar olması 10- İdrar kaçırma 11- Mesanenin dolarak şişmesi ve idrar yapamama sonrası şiş bir karınla hastaneye acil başvurmak zorunda kalmak.

Haberin Devamı

SORU: Her gün mastürbasyon yapıyorum

17 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapma isteği duyuyorum. Bu benim için zararlı olur mu? Bundan vazgeçmek için neler yapmam gerekir?

CEVAP Her gün mastürbasyon yapmanız sadece biraz yorucu olabilir, gün aşırı daha uygundur. Ama sık mastürbasyon yapmanın başkaca bir zararı yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder