Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Protez babalığa engel değil
HABERİ PAYLAŞ

Protez babalığa engel değil

Penis protezi takılan erkeğin cinsel hayatında değişiklik olmuyor. Sertleşme sorunu ortaya çıkmadan önce olduğu gibi yine ilişkiden zevk alıyor, boşalıyor. Protez erkeğin baba olmasını da engellemiyor...

SORU: Sürekli idrara çıkma isteği duyuyorum

4 yıldır sürekli idrara çıkma isteğim var. Tedavi gördüm, geçmiyor. Doktor “Mesaneden kaynaklanıyor” diyor. İyileşme şansı yok mu?

CEVAP

Sürekli idrar yapma hissi ürolojideki birçok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. İdrar tahlili ile başlayıp, ultrason ve daha ileri görüntüleme tetkiklerini kullanmak, gerekirse mesaneye idrar kanalından girerek tetkik etmek gibi endoskopik yöntemler kullanarak nedeni saptamak ve sebebe yönelik tedavi uygulamak gereklidir.

Haberin Devamı

SORU: Sertleşmiyor

27 yaşındayım. 7 yıl önce mastürbasyon esnasında cinsel organımda kırılma fark ettim. Sonra da sertleşme sorunu yaşamaya başladım. Daha önce cinsel deneyimim yok. İlk birlikteliğimde sorun yaşamak istemiyorum. Nasıl bir tedavi yöntemi izlenmeli?

CEVAP

Anlattıklarınızdan herhangi bir fiziki sorununuz olmadığı ve sıkıntınızın daha ziyade psikolojik kökenli olduğu anlaşılıyor. Bu konularda tecrübeli bir üroloji uzmanı size gereken güveni vererek yardımcı olabilir, gerekiyorsa psikiyatri uzmanına yönlendirebilir.

SORU: Çocuğum olur mu?

51 yaşındayım. İkinci kez evleneceğim. Uzun yıllardır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor penis protezi takılabileceğini söyledi. Penis protezi takılması baba olmamı etkiler mi?

CEVAP

Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan ama yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

SORU: Kremler penisi büyütür mü?

22 yıldır evliyim. Eşimle seks hayatımız sorunsuz. Sorunum penisimin ufak olması. Eşim bu durumu dert etmiyor ama ben üzülüyorum. İnternetten bazı krem ve pompaların penisi büyüttüğünü okudum. Sizce bunlar doğru mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Bahsettiğiniz krem, pompalar vs. tamamen faydasız şeylerdir. 22 yıllık mutlu bir evliliğiniz varken durumunuzu neden şimdi sorun olarak gördüğünüzü anlamak zor. Psikolojik destek almanız faydalı olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder