Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Protez engel değil
HABERİ PAYLAŞ

Sertleşme sorunlarında tüm yöntemler denenmesine rağmen başarı sağlanamıyorsa penis protezine başvuruluyor. Takılan protez hastanın cinsel ilişkiden zevk almasını, boşalmasını ve çocuk sahibi olmasını engellemiyor. Baba olamam diye endişelenmeyin

SORU: Baba olur muyum?

36 yaşındayım. Bir süredir iktidarsızlık yaşıyorum. Her türlü tedaviye denedik, olmadı. Doktorlar penis protezi taktırabileceğimi söyledi. Ama ben baba olmak istiyorum. Çocuğum olabilir mi?

CEVAP

Penis protezi ameliyatında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan ama yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

Haberin Devamı

SORU: Testis protezi taktırayım mı?

25 yaşındayım. 16 yaşında geçirmiş olduğum bir darbeden dolayı sağ testisim alınmıştı. Yerine testis protezi taktırmak istersem olumlu bir sonuca ulaşabilir miyim?

CEVAP

Silikondan yapılan testis protezlerinden vücut yapınıza uygun boyda bir adet taktırarak estetik açıdan sizi memnun eden bir sonuç alabilirsiniz.

SORU: Zararı olabilir mi?

Eşimle 2 yıldır evliyim. İlişki sırasında erken boşalma sorunu yaşadığımdan geciktirici sprey kullanıyorum. Bu spreyleri 2 yıldır kullanıyorum. Sperm azlığına geciktirici sprey neden olabilir mi?

CEVAP

Erken boşalma tedavisinde kullanılan geciktirici spreyler çok büyük çoğunlukla fayda sağlamazlar, sperm sayısını düşürücü etkileri de yoktur.

SORU: 2 kez boşalıyorum

Son 5-6 aydır cinsel birleşme sırasında sorun yaşıyorum. Eşimle ilişkiye girmeden önce aşırı istekliyken, sertleşme sorunu başlıyor. Sertleşme olsa da erken boşalıyorum. Kahvedeki erkekler “Bir gecede 4-5 orgazm oluyorum” diye konuşuyor. Ben en çok 2 kere boşalabiliyorum. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

CEVAP

Sorununuz psikolojik kökenli olabilir. Performans anksiyetesi adı verilen ve kendini karşısındakine ispat etmek veya başkalarıyla mukayese ederek üstün gelmek arzusu sonucu doğan evhamlılık hali bu duruma neden olabilir. Ülkemizde okullarda geçmişte sağlıklı cinsel eğitim verilememesi ve otoriter aile yapısı nedeniyle babadan da bu bilgilerin alınamaması neticesi yaşamın en önemli alanlarından biri olan cinsellik konusu sadece kulaktan duyma bilgilere kalabilmiştir.

Haberin Devamı

Arkadaşlarınızın kahve sohbetlerinden etkilenmenizin en önemli sebebi bu konularda gerçekleri bilmemenizden kaynaklanmaktadır. Bu tip sohbetler abartılı olmakta, dilin kemiği olmadığından herkes kendisini övmektedir. Ayrıca böyle bir performansın hem partnerinizi hem kendinizi yıpratmaktan öte bir anlamı da yoktur. Her konuda olduğu gibi cinsel yaşamda da makullük sınırlarını korumakta fayda vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder