Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Rahatsız etmiyorsa sorun yok
HABERİ PAYLAŞ

Rahatsız etmiyorsa sorun yok

Haberin Devamı

Bazı erkekler cinsel organlarındaki yanmadan şikayet eder. Bu, kullanılan prezervatif, krem, vücudun eşin salgılarına verdiği tepki ya da cinsel ilişkinin mekaniğinden kaynaklanabilir. Şikayetiniz kısa sürüyor, giderek artmıyor ve rahatsız etmiyorsa endişelenmeye gerek yok

SORU: Varikosel ameliyatı kaç saat sürer? 27 yaşındayım. 2 veya 3 yıl önce testislerimdeki damarlarda genişleme oldu. Doktor varikosel olduğunu söyledi. Ameliyatı düşünüyorum. Bu ameliyat kaç saat sürüyor? Hastanede ne kadar kalırım? Normal hayatıma kaç gün sonra dönebilirim?

CEVAP Varikosel ameliyati mikrocerrahi teknikle uygulandığında çift taraflı ise 1-1.5 saat kadar sürebilir. Hastanede bir gün kalmanız yeterlidir. Ameliyat olduğunuz günün gecesi ayağa kalkıp yürümeniz mümkündür.

[[HAFTAYA]]

SORU: Penisimin ucunda yanma oluyor 23 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. Sadece eşimle cinsel ilişkiye giriyorum. Boşaldıktan sonra penisimin ucunda yanma oluyor. Nedeni ne?

CEVAP
Bu şekilde kısa süren bir yanma hissi kullandığınız prezervatif veya krem gibi ek bir maddeden, eşinizin salgılarına vücudunuzun verdiği bir reaksiyondan veya cinsel ilişkinin mekaniğinden ileri gelebilir. Bu durum çok kısa sürüyor, giderek artmıyor ve sizi rahatsız etmiyorsa şimdilik bir tedavi gerektirmez.

SORU: Canım yanıyor 1 aydır idrar yaptıktan sonra yanma hissi yaşıyorum. Üroloji bölümüne gittim. İdrar testi temiz çıktı. O nedenle kültüre gerek görülmedi. Doktor bir ilaç verdi. Yanma hissine iyi geleceğini söyledi. 1 haftadır kullanıyorum daha geçmedi. Jinekoloğa da görünmem gerekir mi?

CEVAP Sizin durumunuzda basit bir idrar tahlili yeterli olmayacaktır. Bazı özel kültürler ve ultrasonografi, sistoskopi gibi ileri tetkikler de kadameli olarak gerekebilir. Bu arada jinekolojik bir konsültasyon da faydalı olacaktır.

SORU: Ameliyat olmam şart mı? Geçen yıl testislerimdeki sarkmadan dolayı üroloğa gittim. Doktor sol testisimde varikosel olduğunu söyledi. Ancak reflü bulunmadığını belirtti. Şimdilik ameliyat olmama gerek olmadığını anlattı. Sizce ameliyat olmama gerek var mı?

CEVAP
Eğer elle muayenede varikosel var ise vardır, yok ise yoktur. Eğer varikosel varsa, bu konuda uzman bir androloji laboratuvarında sperm tahlilinde olumsuzluklar saptanırsa mikrocerrahi ameliyat tercih edilerek düzeltilmesini, zaman kaybedilmemesini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder