Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sabahları üst seviyede
HABERİ PAYLAŞ

Sabahları üst seviyede

Sağlıklı erkekte sabahları sertleşme olması normal. Çünkü bu saatlerde erkeklik hormonu kanda en yüksek seviyelerde bulunur. Eğer sabah sertleşmeleri azalmışsa hormonal seviyelerdeki düşüşe ve psikolojik sorunlara işaret eder.

Sertleşiyor

19 yaşındayım. Her sabah kalkınca ereksiyon oluyorum. Bu durum normal mi?

Gençlerde ve hatta tüm sağlıklı erkeklerde erkeklik hormonunun kanda yüksek seviyelerde olduğu ve uyku sonrası vücudun en dinç olduğu sabah erken saatlerde penis sert olarak uyanmak normaldir. Hatta bu sabah sertleşmelerinin azalması hormonal seviyelerdeki düşüşe veya psikolojik stres altındaki yaşama işaret eder. Yaşlılarda ise buna ek olarak biraz da idrara sıkışma ile ereksiyona yakın bir durum oluşur. Esasında penisin sertleşmesi yani penisin iç dokusunun kanla dolması oksijen ile beslenmesini sağlar ve sağlıklı bir durumdur. Gece boyu sağlıklı erkeklerde birkaç defa uyku sırasında penis sertleşerek içindeki dokuların beslenmesi sağlanır. Bu nedenle daha sık sertleşen penisin daha fazla oksijen ile besleneceği ve daha sağlıklı olacağı da bir gerçektir; nitekim atalarımız ‘işleyen demir paslanmaz’ demiştir.

Haberin Devamı

Kimin prostatı büyür?

53 yaşındayım. Ürolog prostatımın büyüdüğü söylendi. Prostat büyümesi kimlerde görülür?

Prostatın büyümesi, büyüyerek çevresinde bulunan idrar yolunu sıkılaştırması ve idrar yapmada zorluk oluşmasıdır. Bu hemen hemen herkeste normal olarak görülür. Sonuçta erkeklerin yüzde 10’u hayatlarının belirli bir döneminde prostatla ilgili bir sorundan dolayı ameliyat olurlar. Herhangi bir şekilde idrar yapmakta rahatsızlık hissedenlerin ise yüzde 30’u ameliyatlık haldedir.

İltihaplanma varmış

İdrar yollarında iltihaplanma var. Doktora gittim, ilaç verdi. Bu ilaçları kullandıktan sonra boşalırken ağrı oluyor. Bunun nedeni nedir?

İdrar yolu iltihaplanmalarında boşalma sırasında ağrı olması imkansız değilse de çok nadiren görülür. Gelen menide kan olup olmaması, prostat ve meni keselerinizin makattan yapılacak ultrason ile değerlendirilmesi, PSA değerlerinize bakılması gibi muayeneye eşlik edecek bazı tetkiklerden sonra bir üroloji uzmanı tedavinizi düzenleyebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder