Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sağlam temeller atın
HABERİ PAYLAŞ

Sağlam temeller atın

Haberin Devamı

İlerleyen yaşlarda cinsel olarak sağlıklı ve güçlü olmak istiyorsanız kendinize iyi bakmalısınız. Çünkü gençlikte atılan temeller çok önemli. 40’lı yaşlarda düşüşe geçmeye başlayan sertleşme kalitesinin yanında başka hastalıklarla da karşılaşabilirsiniz.

SORU: 40 yaşlarda cinsel gücüm azalır mı?

43 yaşındayım. Bende bazı değişiklikler oluyor. Bu değişiklikler cinsel hayatımı etkiler mi? 40’lı yaşlara geliyorum, cinsel gücüm azalacak mı?

CEVAP

40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler.

Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür.

Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

40’lı yaşlarda partnerle uyum daha iyidir. Ama sertleşmenin kalitesinde bir iniş başlayabilir. Bu olumsuz başlangıcı erkeğin algılayışı çok önemli. Eskiden merdivenleri üçer üçer çıkan biri, 40’lı yaşlardan itibaren birer ikişer çıkıyorsa ‘Tabii ki eskisi gibi olmayacağım’ demeli ve durumu kabullenmeli.

SORU: Mesir macunu kullanıyorum ama...

11 aydır evliyim, sertleşme sorunu yaşıyorum. Mesir macunu ile sorunu çözmeye çalışıyorum ama bu sefer de erken boşalıyorum. İlaç ya da başka bir yöntem önerebilir misiniz?

CEVAP

Mesir macunu vs. gibi ürünlerin sertleşme sorununuza iyi gelmesi zaten durumun siz kabul etmeseniz de önemli ölçüde psikolojik bir sorundan kaynaklandığını ortaya koymaktadır. Cinsel sorunlarınız nedeniyle bu konuda danışabileceğiniz bir üroloji uzmanına gidin.

Muayene ve tetkikler yapılmadan sizlere bu köşeden ilaç adı önerilmesini tıbben doğru bulmamaktayım. Sorunlarınızın bir üroloji uzmanı tarafından çözülebileceği görüşündeyim.

SORU: Yanma var

Sorunum idrar yollarında yanma ve ağrı. Geçen yaz varikosel teşhisi konuldu. Ameliyat oldum, yanma ve ağrılarım geçmedi. Bazen kasıklarımda ağrı oluyor, böbreğimde darlık mevcut. Bu arada ameliyattan sonra hidrosel çıktı. Bunlar sertleşme sorununa neden olur mu?

CEVAP

Varikosel ameliyatı ağrı gidermek amacı ile yapılmaz. Ayrıca sanırım lenf kanallarınızın bağlanması sonucu bir komplikasyon olarak hidrosel yani yumurtanızın etrafında su birikmesi sorunu da buna eklenmiş. Varikosel ameliyatının mikro cerrahi ile yapılması bu gibi komplikasyonların ortaya çıkmamasını sağlar.

Böbreğinizin boşaltım kanallarındaki darlık bakteri üremesine ve idrar yolu enfeksiyonuna yol açarak bahsettiğiniz şikayetlere neden olabilir. Bir üroloji uzmanı ile görüşünüz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder