Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şansınızı deneyin
HABERİ PAYLAŞ

Şansınızı deneyin

Erkekte yapılan hormon testleri ve fiziki muayene testiste sperm bulunamayacağını yönünde de olsa en olumsuz vakalarda bile şans var. Mikrocerrahi TESE ile testise zarar verilmeden sperm aranıp bulunabilir.

Sertleşmiyor

23 yaşındayım. 1 aydır sertleşme sorunum var. Acaba ne yapmalıyım?

Aniden ortaya genç bir insanda böyle bir sorunun çıkması çok büyük ihtimal ile psikolojik kaynaklı olduğunu düşündürüyor. Diğer organik nedenler damar, sinir sorunları çok büyük oranda öncelikle ereksiyon kalitesini giderek düşürür ve belirli bir süreç içinde tablo yerleşir. Evham seviyesi yüksek insanlarda ise organik sorunlar sonucu ortaya çıkan dönemsel ve kısmi sorunlara hızla psikolojik faktörün eklenmesi ile bu süreç hız kazanır. Bu durumda psikolojik ve organik impotansın ayırıcı tanısını yapmak zorlaşabilir ama hastayı dikkat ile dinleme sonucunda bu durum genellikle çok karmaşık testlere gerek kalmadan anlaşılabilir.

Haberin Devamı

Ya geçmediyse

23 yaşındayım. Bel soğukluğu için tedavi oldum. 2 ay sonra akıntı başladı. Şimdi sorunum yok. Ama tekrar test yaptırmaya korkuyorum. Bel soğukluğunun tedavisi yapılmayınca kısırlığa neden olabileceğini okudum. Ne yapmalıyım?

Korkmanın hastalıklar ortaya çıktıktan sonra kişiye faydası olmaz. Tedbir alıp prezervatif kullansaydınız hastalığı kapmazdınız. Tedavi edildikten sonra akıntı sürüyor ise tekrar tahlil yapılıp mikrobun ortadan kalkıp kalkmadığı araştırılmalı. Bazen tedavi başarılı olsa da uyarılmış olan salgı bezleri bir süre daha normalden fazla salgı yapmaya devam edebilmektedir. Tahlil sonucu temiz çıkarsa bu durumun bir süre sonra düzelecektir.

Canlı sperm yok

30 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Çocuk istiyoruz ama eşimde bir tane bile canlı sperm yok. Biyopsi yapılsa dahi işe yaramazmış. Siz ne dersiniz?

Testiste hücre aranması için en ileri teknik mikrocerrahi TESE’dir. Hormon seviyeleri ve fizik muayene testiste sperm bulunup bulunamayacağı yönünde bir kanaat uyandırsa da en olumsuz vakalarda dahi sperm bulunma şansı olduğunu hem yayınlar hem de kendi deneyimlerimizden biliyoruz. Mikrocerrahi TESE ile testise zarar verilmeden ama eldeki tüm şanslar kullanılarak detaylı bir inceleme yapılması uygundur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder