Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şeker dert yaratmasın
HABERİ PAYLAŞ

Şeker dert yaratmasın

52 yaşındayım. Birkaç yıldır yeterli sertleşme olmadığı için ilişkiden kaçıyor, eşime karşı suçlu hissediyorum. Neden böyle oldu?Şeker hastalığı pek çok erkekte sertleşme sorununa yol açıyor. Kontrol altına alınmamışsa risk artıyor. Sertleşmeyle ilgili sıkıntısı olana şeker testi öneriliyor. Çünkü bu diyabet için belirti kabul ediliyor.

Nedeni şeker mi?

43 yaşındayım. 7 yıldır şeker hastasıyım. Birkaç aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. Acaba nedeni şeker hastalığı mı?

Damar ve sinirler üzerine olan zararlı etkisi sertleşme bozukluğu riskini artırıyor. Şeker hastalarının yarısı hayatlarının bir döneminde sertleşme bozukluğu yaşıyor. Her 3 hastadan birinde ise kalıcı sertleşme bozukluğu görülüyor. 60 yaş üzeri şeker hastalarında kalıcı sertleşme bozukluğu görülme oranı yüzde 50’ye kadar çıkıyor. Özellikle kontrol altına alınmamış şeker hastalığı sertleşme bozukluğu riskini daha da artırıyor. Bunun yanında şeker hastalığı sinir sisteminde kalıcı hasara yol açabiliyor. Hastalar tarafından ayak altlarında yanma, uyuşukluk ve karıncalanma olarak hissedilen bu durum, penise giden sinirlerde de hasara yol açarak sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Son dönemde sertleşme bozukluğunun şeker hastalığı için bir belirti olduğu düşünülüyor. Bu nedenle ‘Sertleşmem olmuyor’ diye başvuran hastalara açlık kan şekeri düzeyi kontrolü yapılması tavsiye edililiyor.

Haberin Devamı

Çocuk istiyoruz

32 yaşındayım, sperm testi yaptırdım. Hücrelerin yüzde 90’ı ölüymüş. Yeni evlendim. Çocuğumuz olması için ne yapmamız gerekiyor?

Sadece bir androloji departmanı olan ve bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarların sperm analizlerine yorum yapıyorum. Siz en iyisi bir üroloji- androloji uzmanına başvurarark muayene olun ve onun kılavuzluğunda gerekli tetkik ve tedavileri yaptırınız. Kulaktan dolma tedavilerle vakit kaybetmemenizi öneririm.

Suçlu hissediyorum

Yetersiz sertleşme ilerleyen yaş ile birlikte hormonal, damarsal, sinirsel nedenlerden veya mevcut rahatsızlık ve kullandığınız ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurup tetkik ve tedavinizi yaptırmanızı öneririm. Sizin gibi hastaları değişik tedavi yöntemlerinden kişiye en uygun olanını seçerek tedavi edebilmekteyiz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder