Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şeker kontrol altındaysa...
HABERİ PAYLAŞ

Şeker kontrol altındaysa...

Şeker hastalığı yıllar içinde damarlar ve sinirler üzerinde tahribata yol açıyor ve erkeklerde sertleşme sorunları ortaya çıkıyor. İlaçlar ve kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasıyla bu süreç yavaşlatılıp geciktirilebilir

SORU: Şeker yüzünden olabilir mi?

45 yaşındayım, 17 senedir şeker hastasıyım. Son zamanlarda cinsel gücüm giderek azalıyor. Bazen ilişkiye bile giremiyorum. Bu durum kullandığım insülin iğnesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Şeker hastalarının yaklaşık yarısında görülen sertleşme sorunu hastalık ve yaş ilerledikçe artış gösterir. Bu duruma şeker hastalığının damarlar ve sinirler üzerinde gösterdiği tahribatın yıllar içinde ilerlemesi yol açar. İlaçlar ile kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması bu süreci yavaşlatır ve geciktirir. Ama sizin durumunuzda performansınızı artıracak ve sürdürecek önlem ve tedaviler uygulamak mümkündür. Günümüzde her ne sebeple olursa olsun, her tür sertleşme sorununa bir çözüm getirilebilmekteyiz.

Haberin Devamı

SORU: Meni miktarı ne kadar olmalı?

22 yaşındayım. Boşalıyorum ama meniler geri geliyor. Bunun sebebi nedir? Çocuk olabilmesi için meni miktarı ne kadar olmalı? Anne rahmine ne kadar meni giderse çocuk olur?

CEVAP

Hamileliği sağlayan meni miktarı değil içindeki normalin yarı sayısında kromozom içeren ve hareketli olan sperm yani döl hücreleridir. Normal menide 1 cc’de en az 20 milyon, ortalama 40-60 milyon sperm hücresi olur. Bunların en az yarısının ileriye doğru hareketli olması beklenir. Ayrıca bu hücrelerin yapısal özellikleri ve kromozomal içerikleri de hamilelik sağlamakta önem taşır. Meninin fazlasının özellikle kadın ilişki sonrası ayağa da kalkarsa yerçekimi ile dışarı gelmesi normal bir durumdur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder