Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şeker sorun yaratabilir
HABERİ PAYLAŞ

Şeker sorun yaratabilir

Damarlar ve sinirler üzerinde etkisini gösteren şeker hastalığı (diyabet) pek çok erkekte sertleşme sorununa yol açıyor. Kontrol altına alınmamışsa risk artıyor. Son dönemde sertleşmeyle ilgili sıkıntı yaşayanlara mutlaka şeker testi öneriliyor. Çünkü bu diyabet için bir belirti...

SORU: Sertleşme sorunum var

48 yaşındayım. 5 yıldır şeker hastasıyım. Birkaç aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. Eskisi kadar çabuk ereksiyon olamıyorum. Acaba nedeni şeker hastalığı mı?

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Damar ve sinirler üzerine olan zararlı etkisi sertleşme bozukluğu riskini artırıyor. Şeker hastalarının yarısı hayatlarının bir döneminde sertleşme bozukluğu yaşıyor. Her üç hastadan birinde ise kalıcı sertleşme bozukluğu görülüyor. 60 yaş üzeri şeker hastalarında kalıcı sertleşme bozukluğu görülme oranı yüzde 50’ye kadar çıkıyor. Özellikle kontrol altına alınmamış şeker hastalığı sertleşme bozukluğu riskini daha da artırıyor. Bunun yanında şeker hastalığı sinir sisteminde kalıcı hasara yol açabiliyor. Hastalar tarafından ayak altlarında yanma, uyuşukluk ve karıncalanma olarak hissedilen bu durum, penise giden sinirlerde de hasara yol açarak sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Son dönemde sertleşme bozukluğunun şeker hastalığı için bir belirti olduğu düşünülüyor. Bu nedenle ‘Sertleşmem olmuyor’ diye başvuran hastalara açlık kan şekeri düzeyi kontrolü yapılması tavsiye edililiyor.

Haberin Devamı

SORU: Testisim yok olmuş

20 yaşındayım. İki testisim varmış ama geçirdiğim 2 fıtık ameliyatı sonrası biri yok olmuş. Yaptırdığım tüm testlere rağmen testis bulunamıyor. Bu cinsel hayatımda bir sorun yaratır mı bir de kanser olma riskim var mı? Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Yapılan fıtık ameliyatı sırasında yumurtanızın hasar görerek alındığı veya dumura uğradığı anlaşılıyor. Burada artmış bir kanser riskinden bahsedilemez. Ayrıca diğer testis hafif büyüyerek kaybettiğiniz organın hormon ve sperm üretmesini dengelemeye çalışacaktır. Tek testisle de sorunsuz yaşayabilirsiniz.

SORU: Penisim yeterince büyük değil, neden?

19 yaşındayım. Benim penisim izlediğim filmlerdeki oyuncuların penislerinden daha kısa. Penisim 15 santim. Sizce yetersiz miyim? Kendime güvenemiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Defalarca ülkemizdeki ortalama penis boyunun 13-14 santim olduğunu, 10 santime ulaşan bir penisin her amaç için yeterli olacağını yazdım ama bu soru hâlâ en çok sorulan soru olmaya devam ediyor. Burada yazdığım bilgiler tıbbi bilgiler olup herkes için geçerlidir. Bu nedenle her mail atana bireysel olarak cevap vermem mümkün de değil anlamlı da...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder